AlgemeenInterieurVerbouwenWonen

De voordelen van aluminium kozijnen

Wanneer je nieuwe kozijnen wilt laten zetten heb je tegenwoordig de keuze uit aluminium kozijnen of kunststof kozijnen. Ook wel bekend als pvc-kozijnen. Aluminium kozijnen bieden veel mogelijkheden voor een nieuwbouwhuis of wanneer je jouw huidige kozijnen wilt gaan renoveren. Aluminium ramen zijn slank, licht maar toch supersterk. Daarom zijn aluminium ramen ideaal voor bijvoorbeeld grote raampartijen. In dit artikel lees je nog meer voordelen van aluminium kozijnen.

Onderhoudsvriendelijk

Met aluminium frames bespaar je veel onderhoudskosten, aluminium niet elektrostatisch is en daarom geen vuil of stof aantrekt. Aluminium profielen hebben ook geen openingen of schilfers waarin zich vuil kan ophopen. En schilderen of vernissen is niet nodig. Op het platteland is het voldoende om aluminium raamprofielen twee keer per jaar te reinigen. In steden is het beter om de frames minimaal 4 keer per jaar schoon te maken. Gebruik schoon water met een niet-agressief (ph-neutraal) schoonmaakmiddel om aluminium frames te reinigen. Let elke zes maanden op de glijdende delen van uw aluminium kozijnen en deuren. Reinig vervolgens ook de afvoergaten. Als je deze tips volgt, gaat de eeuwige aantrekkingskracht van je aluminium kozijnen en deuren lang mee. In België, in de plaatsnaam Lier zit een erg goede organisatie. Bekijk alle aluminium ramen en deuren Lier.

Isolerend

Aluminium kozijnen zijn erg isolerend. Door te kiezen voor thermisch geïsoleerde aluminium ramen kan je heel wat energie besparen. Het aluminium frame bestaat uit een gescheiden binnen- en buitenkant. Het middelste gedeelte, bestaande uit glasvezelversterkt polyamide (een soort synthetische vezel), verbindt deze twee afzonderlijke delen. Een ander woord voor zo’n middelste gedeelte is een isolator. Deze isolator garandeert geen geleidbaarheid. Beide zijden raken elkaar niet rechtstreeks. Daarom blijft de kou buiten en kan het niet doordringen.

Brandwerend

Aluminium is een onbrandbaar materiaal. Het heeft een smeltpunt van meer dan 600 graden. Het is ook een interessant materiaal voor het creëren van vuurvaste oplossingen. Deze systemen vereisen speciale oplossingen om binnen 30 of 60 minuten aan de brandwerendheidseisen te voldoen.

Ben je overtuigd van de voordelen van aluminium kozijnen? Bekijk alle aluminium ramen en deuren Lier.

Geef een antwoord