AlgemeenInspiratieInterieurKeuken

5 tips voor een mooie achterwand in je keuken

Lange tijd waren tegels de enige keuze voor de achterwand van uw keuken. Deze tijd is een beetje voorbij. Momenteel zijn er veel opties en alternatieven voor de achterkant van de keuken. Vanwege de verscheidenheid aan keukenstijlen, van modern tot nostalgisch, werd meer aandacht besteed aan de achterwand. En dit is belangrijk omdat de achterwand de sfeer en het karakter van uw keuken bepaalt. Welke achterwanden worden het meest gebruikt? Je kunt in verschillende richtingen gaan als het gaat om de achterwanden:

Gepleisterde achterwand

De goedkoopste manier is pleisteren en schilderen. Het is raadzaam om waterdichte verf te gebruiken, maar kalk- en kalkverf kan ook een beetje meer pap hebben. Echter in combinatie met kit zodat u de achterwand goed kunt reinigen. Het grote voordeel van deze achterwand is dat je hem gemakkelijk een andere kleur kunt geven als je er genoeg van hebt.

Glazen achterwand

De glazen achterwand heeft het grote voordeel dat je hem eenvoudig schoon kunt houden. De glazen achterwand kan vaak uit één stuk worden gemaakt. In veel gevallen is het bijvoorbeeld ook mogelijk om uitsparingen voor hoeken en doppen te hebben. De glazen achterkant kan worden geleverd in hardglas en normaal glas.

Rvs achterwand

Een RVS plaat in de keuken is een mooie, stijlvolle toevoeging. De achterwand van roestvrij staal is een veel gebruikte oplossing. Je ziet ze vaak in een moderne of industrieel ogende keuken. Het voordeel van de roestvrijstalen achterwand is dat deze eenvoudig te reinigen is, net als de glazen achterwand. Daarom kunt u de roestvrijstalen achterwand eenvoudig achter de kookplaat plaatsen. Het nadeel is dat je er snel vlekken op ziet, zoals vettige plekken en vingerafdrukken. Gelukkig zijn er voldoende speciale reinigingsproducten beschikbaar om de achterwand snel te reinigen. U kunt hier een RVS plaat kopen.

Natuurstenen achterwand

De achterwand van natuursteen voor uw keuken is niet goedkoop. Integendeel, de achterwand van natuursteen is bestand tegen bijna alles en is ook gemakkelijk te onderhouden. Wat je vaak ziet, is dat het aanrecht in de achterwand gaat. Dit is een zeer praktische oplossing.

Achterwand met tegels

Of gewoon een achterwand met tegels? Waarom niet? Met tegels kun je je eigen persoonlijkheid in de keuken plaatsen. Metro tegels, mozaïeken of grote vloertegels. Er is veel mogelijk. Het voordeel van een tegelwand is dat deze vaak goedkoper is dan andere achterwanden. Het nadeel is dat de voegen van de tegels snel vuil worden en moeilijk te reinigen zijn. Als gevolg hiervan ziet een tegelwand er op de lange termijn niet altijd even goed uit.

Geef een antwoord