Algemeen

De winter is nog niet voorbij!

We merken duidelijk dat door de opwarming van de aarde ook ons klimaat veranderd. In de zomer lopen de temperaturen op tot over de 40 graden. Ook de winters zijn niet meer zoals we van vroeger gewend zijn. Al jaren hebben we geen witte Kerst meer in gehad in Nederland. Toch is het gelukkig ook nog niet zover dat we zonder jas de winter door kunnen komen. Nog steeds wordt de verwarming vol opengezet omdat het toch nog best koud kan zijn.

Al dat stoken draagt echter ook bij aan de opwarming van de aarde. Zeker als we de warmte ook nog veel laten ontsnappen zoals nu met regelmaat gebeurt. Daarom hebben we een aantal handige energiebesparende tips op een rijtje gezet.

Trek een dikke trui aan!

Dat klinkt heel simpel en dat is het ook! Toch zijn we in de wintermaanden veel te ‘bloot’ gekleed. In plaats van een extra laag of een dikkere trui uit te kiezen, draaien we de verwarming open. Dit is slecht voor het milieu en ook nog eens een aanslag op de portemonnee!

Maak afgesloten ruimtes

Thuiskomen in een koud huis is nooit prettig. Met de slimme thermostaten die momenteel op de markt zijn, kunnen we eenvoudig de verwarming een paar graden hoger zetten. Zet de verwarming nooit lager dan een graad of 15. De CV moet dan hard werken om weer op een goede temperatuur te komen.

Daarnaast is het verstandig om alle deuren in huis dicht te doen als u uw woning verlaat. Hierdoor blijft de warmte beter in de ruimte waar u het warm wilt hebben en gaat er minder warmte verloren.

Woning goed isoleren

De bovenste twee tips zijn eenvoudig aan te pakken. Voor de laatste tip moet u wat meer investeren. Toch is het van groot belang dat u uw woning goed isoleert. Er gaat namelijk ontzettend veel warmte verloren door de muren en het dak als u uw woning niet voorziet van isolatiemateriaal. Daar valt eigenlijk niet tegenop te stoken.

Door uw woning goed te isoleren, bespaart u ook een hoop kosten op de energierekening. Het is daarom aan te raden om alle dak- muur- en vloerisolatie nog eens goed na te lopen en waar nodig te plaatsen of te vervangen. Wij raden het gebruik van PIR isolatie aan vanwege de zeer goede isolatiewaarde. Daarnaast is PIR het dunste materiaal dat op de markt te verkrijgen is. Daarmee is het uitermate geschikt voor een scheidingswand, voorzetwand of vloerisolatie.

Geef een antwoord