Keuken

Duurzaam en hip: Coconut bowls

Stil staan bij wat je eet en wat voor impact dit heeft op het milieu is de laatste jaren enorm toegenomen. Stapje voor stapje proberen mensen groener en bewuster te gaan leven. Met groen leven houd je rekening met de aarde. Dit betekent niet dat je een saaie grijze muis moet worden die alleen maar chia zaad eet. Nee, duurzaam leven is niet meer zo suf. Het is tegenwoordig super hip. Zoals de super hippe en duurzame kommetjes gemaakt van kokosnoot.

Waarschijnlijk zie je ze vaak op social media voorbijkomen; de coconut bowls. Waarschijnlijk houd je van mooi servies maar het verhaal achter de coconut bowls maakt de kommetjes extra bijzonder. Veganly heeft daarom ook coconut bowls in haar collectie. Jaarlijks worden er biljoenen kokosnoten geoogst. Deze kokosnoten worden voornamelijk gebruikt voor het vruchtvlees en het water. De kokosnoot zelf heeft dan geen waarde meer en wordt doorgaan verbrand. Je kan je bijna niet voorstellen wat de verbranding van biljoenen kokosnoten voor gevolgen heeft voor het milieu.

Hier besloot Veganly iets mee te doen. De kokosnoot wordt schoon gemaakt, geschuurd, gepolijst met kokosolie en verkocht. Veganly is een verkooppunt van de coconut bowls. Het leuke aan de kommetjes is dat geen één kommetje hetzelfde is. Elk kommetje heeft weer net even een andere kleur of een andere vorm, wat ze erg uniek maakt.

Natuurlijk zijn kommetjes in een doorgaans winkel iets goedkoper en gemakkelijker. Maar wanneer we steeds groener leven en bewust zijn van het milieu, is het een goed idee om dit ook toe te passen op andere aspecten. Geef vrienden, familie of jezelf een  coconut bowl cadeau tijdens de feestdagen. Hiermee kan je het nieuwe jaar groen en duurzaam starten met een lekker smoothie.

Geïnteresseerd in meer duurzame producten van Veganly? Kijk dan op Veganly.be voor de fijne verzorgingsproducten en nog veel meer.