Keuken

Van landelijk tot industrieel: de verschillende keukenstijlen uitgelicht

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken, of wil je jouw bestaande keuken een make-over geven? Over de jaren heen zijn er een heleboel verschillende keukenstijlen opgekomen. In dit artikel worden de populairste stijlen van dit moment uitgelicht voor een goede dosis keuken inspiratie.  

Landelijke keukens

Ben je gek van woonboerderijen? Dan is een knusse, landelijke keuken echt wat voor jou. Deze keukens zijn warm, gezellig en vaak ruim. De natuurlijke materialen die deze keukens karakteriseren, komen regelmatig naar voren in rustieke elementen. Denk hierbij aan houten balken en stenen muren. Ook bevatten deze keukens vaak klassieke details, zoals tegeltjes, lambrisering en kroonlijsten. 

Klassieke keukens

Een andere stijl keuken die ook gezelligheid uitstraalt, zijn klassieke keukens. Deze keukens zijn niet alleen sfeervol en chique; ze zijn ook nog eens tijdloos waardoor je er extra lang van kan genieten. Klassieke keukens bevatten warme tinten, een ambachtelijke afwerking en sierlijke details zoals ornamenten. 

Industriële keukens

Ga je meer voor een stoere uitstraling, dan ben je met een industriële keuken aan het juiste adres. Het design van deze keukens is namelijk gebaseerd op industriële gebouwen zoals lofts of fabrieken. Daarom kan je bij deze stijl ruwe materialen verwachten. Er wordt vaak gebruikgemaakt van strakke lijnen, donkere kleuren en robuuste details. Daarbij staat functionaliteit van de keuken centraal. 

Moderne keukens

Mocht je van strak en minimalistisch houden? Dan is een moderne keuken misschien wel wat voor jou. Deze keukens zijn doorgaans gemaakt van gladde materialen. Het kleurenpalet is licht met af en toe een pop of color. Ook bevatten ze een efficiënte inrichting, waarbij de nadruk wordt gelegd op de werk- en opbergruimte. Verder wordt er vaak gebruikgemaakt van moderne technologie en is er geen overbodige decoratie te vinden.

Scandinavische keukens

Een andere minimalistische stijl is de Scandinavische keuken. Fris en luchtig is hoe deze keukens het beste omschreven kunnen worden. Ze bestaan uit natuurlijke materialen en grote ramen voor veel natuurlijke lichtinval. De kleuren zijn vaak eenvoudig. Denk hierbij aan wit, beige en grijs, maar ook aan pasteltinten. Ook in deze keuken staat functionaliteit centraal. Daarbij wordt er in Scandinavische keukens veelal aandacht besteed aan duurzaamheid door middel van energiezuinige apparatuur en milieuvriendelijke materialen.
 Kortom, er is binnen dit brede scala aan stijlen voor iedereen wel wat wils. Het is altijd aan te raden om een kijkje te nemen in showroomkeukens om precies in kaart te krijgen welk design bij jou past. Welke stijl wekt jouw interesse?