Interieur

Zo kies je de juiste vloer voor je interieur

Ga je verhuizen of ben je toe aan een gloednieuw interieur? Dan is de vloer misschien wel een van de belangrijkste dingen in huis om aan te pakken. Niet zo gek want de vloer bepaalt de sfeer in huis en die heb je waarschijnlijk niet in één nacht slapen uitgekozen. Wij helpen je een eind op weg met het kiezen van de juiste vloer voor het interieur. 

Wanneer je een nieuwe vloer zoekt voor het huis, zal daar ongetwijfeld een grote zoektocht aan vooraf gaan. Niet alleen het type materiaal is iets om over na te denken, ook het onderhoud van de vloer en de stijl van de rest van het huis zijn belangrijk. 

De juiste vloer voor jouw interieur

Er zijn een aantal aspecten om aan te denken wanneer je een nieuwe vloer kiest voor je huis. Wij lopen er stap door stap doorheen om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Bepaal je stijl

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor sfeer je wil creëren in huis. Iets heel simpels als een moodboard kan je daar bij helpen. Op Pinterest scroll je door eindeloos veel inspiratie. Tip: maak los van je partner een eigen moodboard. Leg ze later bij elkaar om te kijken waar jullie raakvlakken hebben en waar totaal niet. 

Denk ook praktisch na over de vloer

Het is niet alleen belangrijk om na te denken over de stijl in huis. Er zijn een boel andere dingen waar je rekening mee dient te houden. Met je budget bijvoorbeeld. Een eikenhouten visgraatvloer in huis is prachtig, maar niet geschikt voor mensen met een krap budget. Kleine kids in huis? Ook dan wil je een vloer die past bij een gezinswoning en die goed bestand is tegen vlekken. Op Floorcare.nl vind je allerlei tips over het onderhouden van natuurstenen vloeren. Oók wanneer je kleintje of huisdier vlekken heeft gemaakt op de vloer. 

Kijk naar de rest van het huis

Het praktische deel en de stijlbepaling hebben we gehad, maar ook de rest van het interieur is van belang wanneer je een geschikte vloer zoekt voor je woning. Als je kiest voor een gietvloer in huis, staat dat heel mooi bij houten meubels met een warm karakter maar kan het kil ogen wanneer je vooral witte meubels hebt. Kijk dus ook goed naar wat je al in huis hebt staan om tot een weloverwogen keuze te komen.