AlgemeenInspiratieWonen

Vloerplaat houtkachel nodig? Dit zijn de aandachtspunten

Als je in het bezit bent van een houtkachel geniet je optimaal van de sfeer en gezelligheid. Maar het is ook belangrijk om aan de veiligheid te denken. Een vloerplaat houtkachel biedt de beste bescherming. De plaat is gemaakt van glas of staal en beschermt je vloer tegen krassen, beschadigingen of rondvliegende vonken. Het is niet alleen zonde wanneer je vloer beschadigd raakt, maar zonder vloerplaat is het ook nog eens zeer gevaarlijk. Rondvliegende vonken kunnen zomaar brand veroorzaken. Het aanschaffen van een vloerplaat houtkachel is dan ook altijd een aanrader.

De aandachtspunten op een rij

Waar moet je op letten wanneer je een vloerplaat houtkachel gaat aanschaffen? Dat lees je in onderstaand overzicht:

  • Afmeting: een vloerplaat moet minimaal 30 centimeter uitsteken vanaf het deurtje van de houtkachel. Zet de deur open en meet de afstand van de achterkant van de kachel tot de buitenkant van het deurtje om de juiste afmeting te bepalen.
  • Materiaal: je hebt de keuze uit staal en glas in je zoektocht naar een goede vloerplaat houtkachel. Dit is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur.
  • Vorm: er zijn vierkante en rechthoekige vloerplaten beschikbaar voor jouw kachel. Jouw keuze baseer je niet alleen op je persoonlijke voorkeur, maar ook op de ruimte die beschikbaar is.
  • Wandplaat: staat de kachel in de buurt van een muur? Denk er dan over na om een wandplaat te combineren met je vloerplaat zodat je verzekerd bent van optimale veiligheid.

Voor alle kachels een perfecte vloerplaat

Het maakt niet uit wat voor soort kachel je hebt: er is voor iedere kachel een goede vloerplaat te vinden. Ook voor jouw tuinkachel bestel je eenvoudig en snel een kwalitatieve plaat waarmee je jouw tuin beschermd tegen vonken en beschadigingen. Of je nu stenen of gras hebt liggen: een vloerplaat houtkachel is geen overbodige luxe. Bekijk al je mogelijkheden en kies voor de ultieme veiligheid!