Interieur

Spiegel kopen? Dit moet je weten

Spiegels komen altijd van pas. Of je nu de hele dag door in de spiegel kijkt of alleen in de ochtend, iedereen maakt gebruik van een spiegel. Er zijn veel soorten spiegels en ook zijn ze in meerdere maten beschikbaar, waardoor er voor elke woning wel iets bijzit. Mocht het perfecte formaat er toch niet tussen zitten, dan kun je altijd nog gaan voor spiegels op maat. Dan heb je een item dat precies de maten heeft die jij zoekt.

In dit artikel lees je meer over de spiegel. Het is altijd verstandig om je op voorhand te verdiepen in de opties die je hebt wanneer je iets gaat kopen. Zo weet je uit wat voor soorten spiegels je kunt kiezen en hoe je de spiegel mooi houdt. 

Soorten spiegels

Spiegels kunnen op meerdere plekken in huis worden geplaatst. Voor iedere ruimte zijn er ook weer andere modellen en vormen geschikt. Zo kun je in de woonkamer gaan voor een designspiegel met een mooie vormgeving die goed past bij de rest van het interieur. Er zijn spiegels in ronde vormen, ovale vormen en nog veel meer. Je kunt ook voor een spiegel gaan die voorzien is van een kleurrijke gloed. 

In de badkamer is het functionele aspect van de spiegel juist belangrijker. Hier zie je spiegels met verlichting, zodat je jezelf goed klaar kunt maken voor de dag. Ook zijn er spiegels voor de badkamer die na het douchen niet beslaan en heb je exemplaren die je aan een kastje kunt bevestigen. 

Zo maak je je spiegel schoon

En als je dan een mooie spiegel hebt gevonden, wil je natuurlijk ook dat de spiegel mooi blijft. Om dat te realiseren is het van toegevoegde waarde om de spiegel geregeld schoon te maken. Dat kun je doen met glasreiniger of met water in combinatie met afwasmiddel. Veeg vervolgens droog met papier of een microvezeldoekje.