Algemeen

Wat is er te doen op Ibiza?

Ibiza is een prachtig eiland, en de zeventig mooiste stranden Ibiza trekken elk jaar duizenden toeristen. Het eiland is ideaal voor feestbeesten, natuurliefhebbers, zonaanbidders en hippies. Het eiland staat bekend als feesteiland, maar het heeft zoveel meer te bieden dan discolampen. Ben je nieuwsgierig naar wat er in Ibiza te doen is? In deze blog kun je er meer over lezen!

Bezoek de hippiemarkten van Ibiza

De hippiemarkt Ibiza moet je absoluut een keer bezocht hebben. Ibiza is mede bekend geworden vanwege haar grote hippiecultuur in de jaren zestig, toen liefde en vrijheid centraal stonden. Ibiza ademt deze cultuur nog steeds, maar is met de tijd meegegaan. Als je de bohemian hippiesfeer wilt ervaren en wilt genieten van de gezellige en relaxte vibe, dan is het leuk om naar de hippiemarkt te gaan. Op een paar plekken op het eiland vind je traditionele hippiemarkten, zoals Punta Arabi. Op deze markt kun je op zoek gaan naar leuke accessoires in de Ibiza-stijl, waarna je naar een gezellig strandje kunt gaan om te eten. Naast Punta Arabi is ook Las Dalias een grote aanrader.

Maak een rustgevende wandeling

Ibiza is erg bekend als feestbestemming, waardoor vaak vergeten wordt dat het ook zeker een prachtig eiland is voor natuur- en wandelliefhebbers. Op Ibiza kun je namelijk mooie kustwandelingen maken. Een bekende wandelroute is die tussen San Antonio en Cala Salada. Deze route loopt over een ruig kustpad die twaalf kilometer duurt. De meeste mensen doen hier zo’n drieënhalf uur over. Het is een geweldige mogelijkheid om kennis te maken met de rustgevende natuur van het eiland en ook zelf tot rust te komen. Tijdens deze route kom je langs het waanzinige Cala Gracio. Ook de eindbestemming Cala Salada is de moeite waard. Om optimaal te genieten kun je deze plaatsen het beste te voet ontdekken.