Interieur

Wanneer kies je voor kunststof kozijnen?

Als je nieuwe kozijnen wilt laten plaatsen heb je keus uit verschillende opties. Kunststof kozijnen zijn voor veel mensen een goede optie als ze opzoek zijn naar een goedkope vervanging van de raamkozijnen. Andere belangrijke voordelen van kunststof kozijnen zijn dat ze makkelijk zijn in het onderhoud en ze isoleren ook beter dan kozijnen van andere materialen. Met kunststof kozijnen in combinatie met isolatieglas bespaar je gemiddeld tot wel €250 euro per jaar op je energierekening. Ook zijn de materiaalkosten en de kosten voor de plaatsing van kunststof kozijnen het goedkoopste. Om er zeker van de zijn dat je de scherpste prijs betaalt is het verstandig om offertes op te vragen bij verschillende bedrijven.

Voordelen kunststof kozijnen

Voor lange tijd waren houten kozijnen de meest gekozen kozijnen. Inmiddels behoort deze titel toe aan kunststof kozijnen. Kunststof is niet alleen goedkoper dan hout, het trekt ook nog eens minder vuil aan. Kunststof kozijnen zijn makkelijk in onderhoud, ze slijten minder snel dan hout en trekken dus ook nog eens minder vuil aan. Een ander groot voordeel van kunststof is dat het brandveilig is, in tegenstelling tot hout. Wanneer er brand uitbreekt zullen houten kozijnen aanzienlijk meer schade toebrengen aan je huis dan kunststof kozijnen. Ook kun je een persoonlijke touch toevoegen aan kunststof kozijnen aangezien er veel verschillende designs verkrijgbaar zijn. 

Kunststof kozijnen personaliseren

Kunststof kozijnen zijn in allerlei ontwerpen verkrijgbaar. In tegenstelling tot houten kozijnen en kunststof kozijnen te personaliseren zodat ze helemaal bij jouw smaak en stijl passen. Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in elke RAL-kleur. Je kunt ervoor kiezen om je kozijnen een traditionele uitstraling te geven. Of je kiest juist voor een moderne uitvoering, de keus is helemaal aan jou. Ook kun je zelf de kleur kiezen. Als je kiest voor bijvoorbeeld een houtverf heb je de klassieke uitstraling van houten kozijnen met de voordelen van kunststof kozijnen. Daarnaast kan kunststof in vrijwel elke vorm gefabriceerd worden, je kunt er dus helemaal je eigen draai aan geven.