AlgemeenInspiratieInterieurVerbouwenWonen

Hoe kun je een scheidingswand aanbrengen?

Als je het hebt over Metaal profielen, heb je het over de basis van een scheidingswand. De metalen staanderprofielen dragen namelijk de wand. Als je een scheidingswand wilt aanbrengen, heb je een sowieso een paar specifieke profielen nodig. Dit zijn de U-profielen en de C-profielen. De U-profielen heb je namelijk nodig voor de vloer en voor het plafond. Je hebt ook C-profielen nodig. Deze gebruik je voor de zijden én voor de verticale schoren in het midden.

Afplakband

Als je het liefst zo precies mogelijk werkt, kun je beste afplakband gebruiken. Je kunt met afplakband de beste positie op de vloer bepalen door te markeren. Bepaal waar de profielen moeten komen en markeer het met afplakband op de vloer.

Pluggen en schroeven

Als eerste ga je werken met de profielen met pluggen en schroeven. Deze profielen bevestig je aan het plafond en de vloer. Om de 50 centimeter breng je deze pluggen aan. Vervolgens zet je de C-profielen, die aan de zijden worden aangebracht, erin. Deze C-profielen schroef je op dezelfde manier vast. Je draait dan de staanderprofielen eerst in het onderste verbindingsprofiel. Als je dit hebt gedaan draai je het staanderprofiel in het bovenste verbindingsprofiel. Je moet er rekening mee houden dan deze minimaal 1,5 centimeter in het plafondprofiel moeten grijpen.

Daarna moet je staanderprofielen op de juiste afstand uitlijnen. De juiste afstand is de helft van de breedte van gipsplaten. Draai ze vervolgens met de open kant allemaal in dezelfde richting. Onthoud dat de staanderprofielen niet worden vastgeschroefd. De constructie in zijn totaal vul je namelijk met brandwerend isolatiemateriaal. Als je dit hebt gedaan kun je aan de gang gaan met het bekleden van de constructie. Dit doe je door de constructie aan beide kanten te bekleden met gipsplaten. Lijn de staanderprofielen op de juiste afstand (helft van de breedte van de gipsplaten) uit en draai ze met de open kant allemaal in dezelfde richting. De staanderprofielen worden niet vastgeschroefd! De gehele constructie vul je met brandwerend isolatiemateriaal en dan kun je de constructie aan beiden kanten bekleden met gipsplaten. Als je meer informatie wilt over hoe je precies een scheidingswand kunt plaatsen, kun je contact opnemen met de MetaalShop. Zij helpen je gerust verder.