Interieur

Natuurlijke producten gebruiken in je interieur

Er zijn veel woontrends tegelijkertijd aanwezig. Maar een element dat in veel van deze woontrends terugkomt is de natuur! Dit is niet raar. We hebben geen mediterraan klimaat, dus Nederlanders brengen het grootste deel van het jaar binnen door. Het is niet zo vreemd dat we graag elementen van buitenaf naar binnenhalen.

Imperfect en authentiek interieur

Hout is zo’n natuurlijk element. Je kunt op verschillende manieren hout verwerken in je interieur. In de loop van de tijd is er genoeg kennis vergaard en zijn er middelen ontwikkeld om het hout zo te laten drogen dat de kans op een scheuren of uitzetten klein is. Dit is perfect voor het gebruik van hout voor vloeren, deuren, raamkozijnen, enz. U wilt namelijk niet dat deze items in uw huis uitzetten, barsten of kromtrekken. De imperfectie van hout kan ook als positief punt worden gezien. Het houten element in huis is vaak uniek.

Stoer en verfijnd interieur

Een ander natuurlijk element dat veel mensen thuis nog steeds vreemd vinden om te gebruiken, maar je zeker steeds meer ziet, is staal. Dit materiaal ziet er bijvoorbeeld geweldig uit in combinatie met hout en leer. Het mooie van staal is dat het in elke woonstijl kan worden toegepast. Industrieel, modern, klassiek of rustiek. Staal staat bekend als een duurzaam materiaal dat jarenlang meegaat!

Sereen en ontspannen interieur

Een ander voordeel van een natuurlijk interieur is dat het zorgt voor een serene en ontspannen woonsfeer. Met natuurlijke materialen en woonaccessoires creëer je direct een rustgevend geheel. Het mooie van natuurlijke elementen is dat je ze gemakkelijk met elkaar kunt combineren. Hierboven werden al elementen zoals staal en hout genoemd, maar er zijn er nog veel meer. Denk aan jute, beton of rotan. Rotan is afkomstig van een liaan uit het tropengebied. Hiervan worden veel meubels gemaakt of accessoires, zoals een rotan mand.  Vul het natuurlijke interieur aan met accessoires gemaakt van deze materialen en je huis straalt rust en warmte uit. Met slechts een paar kleine aanpassingen aan het interieur krijg je een gevoel van natuur in de kamer. Voor kwalitatieve rotan producten kunt u een kijkje nemen bij Het Mandenhuys.