AlgemeenInspiratieInterieurWonen

De mooiste kunst voor in huis

Kunst is iet heel persoonlijks, daarom is het zo leuk om te hebben. Een kunststuk in huis is een mooie weergave van je karakter. Kunst is ook een goede manier om een gevoel aan je huis te geven. Het grote probleem is alleen dat er zóveel verschillende soorten kunst zijn. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste kunststijlen voor thuis.

Pop Art schilderijen

Pop Art is een kunststroming die in de jaren 50 is ontstaan. In de jaren 50 en 60 was deze kunststroming erg populair. Pop Art betekend eigenlijk populair art, met populair wordt naar populaire cultuur verwezen. In de Pop Art zie je ook heel veel alledaagse dingen zoals kranten, reclame, televisie, tijdschriften en soepblikken terugkomen. Waar Pop Art misschien wel het meest bekend om staat zijn de schilderijen van beroemdheden, met als bekendste voorbeeld het schilderij van Marilyn Monroe gemaakt door Andy Warhol. Pop Art is leuk om in huis te hebben omdat het vaak erg kleurrijk en vrolijk is.

Landschapschilderijen

Landschap schilderijen zijn van alle tijden. Landschapsschilderijen zijn erg populair bij mensen thuis, dit is niet zo gek want met een goed landschapsschilderij haal je buiten naar binnen toe. Landschapsschilderijen hebben vaak ook mooie zachte kleuren en hierdoor passen deze schilderijen perfect in landelijke en Scandinavische woonstijlen.

Skyline & Steden schilderijen

Er is niks zo mooi als de skyline van je favoriete stad. Dus wie wil die skyline nou niet in zijn eigen huis hebben hangen? Een skyline schilderij is een leuke manier om je huis te versieren en een goede manier om het gevoel van je favoriete stad in huis te halen.

Moderne schilderijen

Moderne kunst probeert op onderzoek uit te gaan naar vorm, kleur en ruimte. Zo zie je dat er in de meeste moderne betaalbare schilderijen vooral gespeeld wordt met abstracte vormen en kleuren. Doordat moderne schilderijen vaak abstract en kleurrijk zijn passen deze schilderijen in bijna elke woonkamer. Vooral in woonkamers met weinig kleur is een kleurrijk modern schilderij een mooi contrast. Je kan op kunstvoorjou.nl erg veel moderne betaalbare schilderijen vinden.