Interieur

Hoe de perfecte fauteuil bijdraagt aan rust en ontspanning

Wanneer je na een lange dag thuis komt van werk, wil je het liefst zo graag mogelijk alles van je af laten vallen en tot rust komen. Helaas kan dit niet altijd. Zo moet er vaak nog gekookt en opgeruimd worden. Aan het eind van de avond heb je eindelijk een uurtje voor jezelf voordat je naar bed gaat. Wat doe jij om tot rust te komen? Tv kijken, mediteren of een boekje lezen? Je ploft in de stoel, maar beseft elke avond weer dat deze toch niet zo comfortabel is als je denkt… Wat vervelend! In dit artikel gaan we dieper in op het belang van een goede relaxfauteuil.

Ergonomische voordelen

Een goede fauteuil heeft enorm veel ergonomische voordelen! Een ergonomisch meubelstuk draagt bij aan onze lichaamshouding en neemt gevoelens van spanning van ons weg. Wanneer je wegzakt in een lekkere ergonomische stoel merk je al snel dat je op de lange termijn minder last krijgt van nek- en rugpijn. Ook neemt de stoel spanning weg uit je lijf waardoor je ontspannen kunt zitten zonder verkrampte spieren of klachten als hoofdpijn. Een ergonomische fauteuil is dus het perfecte meubelstuk voor in de woonkamer waar we aan het eind van een lange dag in kunnen zakken met een goed boek en een kop thee. 

Stoel met wellness functies

Wil je echt die extra stap zetten? Kies dan voor een fauteuil met wellness functies. Denk hierbij aan een stoel die je rug en billen verwarmt of een stoel met ingebouwde voetsteunen. Zo kun je heerlijk liggen, zonder dat je lichaam afkoelt! Ook kun je kiezen voor een fauteuil met ingebouwde massage functies! Heerlijk toch! Zo kun je elke dag eindigen met een fijne massage waarbij alle knopen uit je nek worden gehaald. Op deze manier lig je elke avond volledig ontspannen in bed en ben je klaargestoomd voor de volgende dag. 

Stoel = ontspanning

Je hersenen houden van connecties. Zo is je bed voor slapen, je badkamer voor het doen van je haar, je bureau voor werk en je stoel voor ontspanning. Wanneer je bijvoorbeeld werkt in je relaxfauteuil en slaapt op de bank, raken je hersenen in de war, wat voor stress kan zorgen! Dit wil je uiteraard voorkomen. Kies dus één plekje in je woonkamer uit en maak dit je ‘tot-rust-komen’-plek. Dit is waar je naar je favoriete serie kijkt, waar je jezelf verliest in een goede thriller of roman of waar je een ontspannen potje sudoku speelt. 

De perfecte mediatie plek

Een goede ergonomische stoel is de perfecte plek om te mediteren. Deze mindfulness oefening helpt je enorm met ontspannen, waardoor alle stressvolle gedachten van de dag binnen minuten van je af vallen. Ga rechtop zitten, adem langzaam in en uit, sluit je ogen en laat je gedachten aan je voorbij gaan zonder hier al te veel op te focussen. Zet een heerlijk, rustig muziekje op en voel jezelf wegzakken in de stoel. Zeg maar dag tegen die spanning in je schouders en je hoofd vol stress! 

Iedereen is vandaag de dag op zoek naar een manier om te ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven. Je hoeft niet langer op zoek te gaan! De oplossing staat gewoon in je woonkamer! Een heerlijke relaxfauteuil draagt bij aan jouw innerlijke en lichamelijke rust door je lichaam op de juiste plekken te ondersteunen en je in sommige gevallen zelfs te masseren! Daarnaast biedt een goede stoel de perfecte plek voor ontspannende activiteiten zoals lezen, tv kijken en zelfs mediteren! Investeer een goede stoel, neem plaats en voel de stress van je afvallen! Eindelijk…