Inspiratie

Wellness badkamer: Tips voor het creëren van een thuis-spa

Ben je aan het nadenken over het kopen van een nieuwe badkamer? Dan is het een aanrader om na te denken over het creëren van een eigen wellness aan huis. Of je nu ruimte hebt voor een grote of kleine badkamer, met kleine aanpassingen kun je de ruimte al transformeren tot een heuse mini-spa. Zo kun je dagelijks genieten van een rustmoment van het comfort van je eigen huis. Maar hoe kun je dit nu precies verwezenlijken? Met de volgende badkamer inspiratie kun je jouw badkamer omtoveren tot een waar rustoord.

Het belang van geur en verlichting in de badkamer

Om van de badkamer een spa te maken, is het allereerst van belang om de juiste sfeer te creëren. Twee elementen die hierin een grote rol spelen, zijn geur en verlichting. Deze zetten namelijk meteen de toon zodra je de badkamer binnenloopt. Een fijne geur in de badkamer kan eenvoudig gerealiseerd worden door middel van geurkaarsen of geurverspreiders zoals aromatherapie-diffusers. Ontspannen verlichting kan gecreëerd worden door middel van warme, zachte verlichting met dimmers. Deze simpele toevoegingen aan de badkamer geven bij binnenkomst gelijk een heerlijk rustgevend gevoel. 

Natuurlijke materialen voor een rustgevende uitstraling

Om deze ontspannen sfeer door te trekken naar de gehele badkamer, geven we als tip om gebruik te maken van materialen zoals hout en steen. Doordat deze materialen een natuurlijke uitstraling hebben, vormen ze een waardevolle bijdrage aan het creëren van het echte wellness gevoel. Een houten badkamermeubel of handdoekrek kan bijvoorbeeld veel warmte uitstralen. Hierbij wordt er vaak gebruikgemaakt van een donkere houtkleur. Maar ook houten accessoires zoals een plank voor over het bad kunnen veel doen voor de sfeer. Voor het benadrukken van de natuurlijke uitstraling, kunnen stenen wasbakken de juiste finishing touch geven. 

Investeren in luxe elementen

Mocht er ruimte over zijn in het budget, is het een aanrader om te investeren in luxe elementen. Zo kun je vanuit je eigen badkamer genieten van ultieme ontspanning en hoef je deze niet meer op te zoeken in de spa. Voorbeelden van luxe onderdelen zijn een jacuzzi, sauna en infrarood- of stoomdouche. Mocht hier niet genoeg ruimte voor zijn in de badkamer, kun je ook nadenken over andere luxe elementen zoals vloerverwarming, handdoekverwarmers of een regendouche. 

Kortom, het creëren van een ware wellness aan huis is te verwezenlijken op verschillende manieren. Ongeacht de ruimte die er beschikbaar is, kun je door het gebruik van de juiste verlichting en geuren, het integreren van houten en stenen materialen en het investeren in luxe elementen jouw eigen badkamer tot een heuse spa maken. Welke elementen zijn voor jou belangrijk voor het creëren van een wellness badkamer?