Interieur

GU10 spot of geïntrigeerde ledlampen?

LED-verlichting is er in vele soorten en maten. Er zijn losse lampen die je gewone verlichting kunnen vervangen, maar er zijn ook geïntrigeerde led-inbouwspots. Er zijn twee soorten inbouwspots. U kunt kiezen uit geïntrigeerde LED of vervangbare GU10 spots. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Voordat u een weloverwogen beslissing neemt, kunt u hieronder de voor- en nadelen lezen en de juiste keuze maken.

GU10 LED Lampen

Het grootste voordeel van GU10 LED-lampen is natuurlijk de mogelijkheid om individuele lampen te vervangen. Met losse armaturen en lampen kunt u de locaties ook afstemmen op uw persoonlijke voorkeuren. Zo combineer je bijvoorbeeld eenvoudig een zilveren lamp met een zeer warm witte dimbare ledlamp. Of heb je liever een witte spot met hetzelfde type lamp, dan is dit allemaal mogelijk. Dankzij de ingebouwde led hoef je niet alles te vervangen. Alles breekt één keer, daar draaien we niet om heen, maar het grootste voordeel van GU10 led-lampen is dat je ze altijd kunt vervangen, zonder alles te vervangen.

Geïntegreerde LED

Het grote voordeel van geïntrigeerde LED inbouwspots is dat de inbouwdiepte extreem laag is. Het grootste nadeel is echter dat als er iets stuk is alles vervangen moet worden. Dus de lamp en het armatuur.

Toch valt er ook veel te zeggen voor de ingebouwde LED omdat in principe de spots (bijna) nooit vervangen hoeven te worden. Het onderdeel waarbij in 90% van de gevallen een probleem zit is de driver van de spot. Deze is zeer eenvoudig te vervangen dankzij een kliksysteem. Mocht er dus een defect in de driver zitten, dan is het heel eenvoudig om het te repareren. Als de armatuur na X jaar uitvalt, zal het moeilijk zijn om dezelfde spot opnieuw te kopen, dus het kan verstandig zijn om een ​​of meer reserve exemplaren te kopen.

De prijs van een geïntegreerde LED-spot is ongeveer gelijk aan de prijs van een vervangbare spot. Bovendien heb je standaard twee jaar garantie op zowel de ingebouwde LED als individuele GU10-lampen. Maar indien u de ruimte ervoor heeft, dan is een keuze voor de GU10 de meest voor de hand liggende.