Algemeen

Zo laat je je huis naar koffie cake ruiken

Wie wil dat nou niet: je loopt je huis binnen en een heerlijke geur van koffie cake walmt door het huis. Om vieze geurtjes te verdrijven of omdat het gewoon een hele lekkere geur is, vertellen wij je hoe je je huis naar koffie cake laat ruiken.

Geur van koffie cake

Er zijn een hoop manieren om lekkere geurtjes in je huis te krijgen. Denk aan een geurkaars of etherische oliën in een oliebrander. Maar met wat huis, tuin en keukenspulletjes lukt het ook om heel je huil heerlijke te laten ruiken. In dit geval naar koffie cake, want wie houdt daar nou niet van?

Daarnaast is het deze methode ook een goede manier van recyclen, want je gebruikt restanten van producten die je misschien nog in huis had. Koffiebonen die bijvoorbeeld over datum zijn, kan je mooi voor dit recept gebruiken. Dat is twee vliegen in één klap, toch?

Dit heb je nodig en moet je doen:

  • 2 tot 4 kaneelstokjes
  • (Restanten) gemalen koffie
  • 1 tot 2 theelepels vanille extract
  • Een pannetje met water

Zet een pannetje op het vuur en vul het tot 2/3 met water. Gebruik (restanten) gemalen koffie. Deze koffie houd je over van bijvoorbeeld het malen van je koffiebonen, maar zijn niet meer goed voor gebruik voor een kopje koffie. Dit doe je in het pannetje samen met de kaneelstokjes en het vanille extract. Laat het sudderen en binnen een paar minuten zal je huis heerlijk ruiken.