Interieur

Grijze houten vloeren: tips om de perfecte vloer te vinden

Steeds vaker kiezen mensen voor grijze houten vloeren. Je verwacht het misschien niet, maar grijs is een kleur die heel goed past bij veel verschillende interieurs. Het werkt net zo goed in traditionele als moderne interieurs. Een grijze ondertoon in hout geeft een natuurlijke en warme uitstraling af. 

Makkelijk kiezen, zou je zeggen. Maar niets is minder waar. De ruime keuze aan grijze houten vloeren maakt het kiezen van de perfecte vloer zelfs vrij lastig. Daarom helpen wij je op weg –  hier zijn een paar tips om de perfecte grijze vloer te vinden. 

Kies je gewenste woonstijl

Het is belangrijk om na te gaan welke woonstijl je wilt neerzetten in huis. Een vloer drukt namelijk een stempel op je interieur. En dus moet deze in lijn zijn met de rest van de inrichting. 

Grijze houten vloeren zijn er in veel soorten en maten. Vloerspecialist Dutzfloors maakt grijze vloeren die passen bij uiteenlopende interieurs, waaronder landelijk, industrieel en klassiek. Ze gebruiken hiervoor uitsluitend Europees eikenhout; een houtsoort die zowel sterk als duurzaam is. 

Past een landelijke woonstijl bij jou, bijvoorbeeld met een kasteelvloer van verouderde planken? Zulke planken geven je interieur een warm en rustieke sfeer. Of voel je meer voor een klassieke inrichting? In dat geval is een visgraat vloer ideaal. Het luxe patroon, de traditionele uitstraling – visgraat vloeren zetten de toon. 

Lichtgrijs maakt kamers groter

Houd rekening met de kamer waarin de grijze vloer komt te liggen. Grijs is namelijk een kleur met een ruimtelijke werking. Dit houdt in dat iedere grijze kleurtint zijn eigen pluspunt heeft. Bijvoorbeeld: heb je een kleinere woning? Kies in dat geval is een lichtere grijstint – die kleur laat de kamer groter lijken. 

Slijtvaste grijze houten vloeren en geschikt voor vloerverwarming

Speelt de grootte van de kamer geen rol, maar heb je een druk huishouden? Heb je kleine kinderen die de hele dag over de vloer kruipen met hun speelgoed? Of een huisdier dat zich vrij mag bewegen door huis? Kies dan eerder voor de neutrale kleur grijs. Deze kleur maskeert krasjes en slijtage beter dan welke kleur ook. 

Desondanks ontstaan krasjes niet snel op de vloeren van Dutzfloors. Alle eikenhouten vloeren worden voorzien van een machinaal aangebrachte olielaag. Dit creëert een oersterke beschermingslaag waarmee de vloer nog jaren vooruit kan. Door de kwaliteit en opbouw zijn de houten vloeren van Dutzfloors ook uitstekend op te plaatsen op vloerverwarming

Donkergrijs is stijlvol en stoer

Donkergrijs is een gewaagde keuze, met twee gezichten. De combinatie met lichte accenten, zoals witte meubels of items, maakt een interieur stijlvol. Combineer een donkergrijze houten vloer met zwarte details, en het geheel wordt opeens een stuk stoerder.

Met de bovenstaande tips kies je gemakkelijk een grijze houten vloer die perfect past bij je gewenste interieur. Welke stijl je ook wilt, je weet nu waarmee je rekening moet houden. Heb je liever een persoonlijk advies? De vakmensen van Dutzfloors helpen je graag verder.