Algemeen

Waarom zou je een aandeel in Tesla kopen?

Tesla was een van de weinige bedrijven die actief waren in 2020 en erin slaagden aanzienlijke winst te maken in deze gekke pandemische tijden. De aandelen van het bedrijf bereikten slechts een paar dagen geleden een recordhoogte, wat er zelfs toe leidde dat CEO Elon Musk de rijkste man ter wereld werd en zelfs Jeff Bezos, de CEO van Amazon, overtrof! De in Palo-Alto, Californië gevestigde fabrikant van elektrische voertuigen, is een enorm merk in de wereld van vandaag. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervaardigen van “toekomstige auto’s” die geen benzine of diesel nodig hebben om te rijden.

De rit voor aandeelhouders van Tesla lijkt comfortabeler te worden, aangezien het bedrijf continu winst maakt en zelfs zijn inkomsten kwartaal na kwartaal verhoogt. Tesla is uitgegroeid tot de grootste producent van hightech auto’s ter wereld. Iedereen die op de een of andere manier met de branche te maken heeft, kent de naam van het bedrijf. Als het zo verder gaat met Tesla, is er geen twijfel over mogelijk zijn aandeelhouders in de toekomst een enorme winst zullen maken.

Is het nu echt de moeite waard om in Tesla te investeren?

Tijdens de waanzinnige pandemische tijden in 2020 is het bijna onmogelijk te geloven dat terwijl andere bedrijven moeite hadden om op de markt te blijven, Tesla’s aandelen stegen met bijna 700%!! Dit betekent dat als je in 2019 10.000 dollar in Tesla had geïnvesteerd, je investering vanaf 2021 meer dan 70.000 zou zijn geworden! Klinkt niet gek toch? Nou, deze cijfers zijn nog niets. Het bedrijf stelt dat het van plan is zijn productie in 2021 met bijna 50% te verhogen.

Zo’n verhoging betekent dat de aandeelhouders nog meer winst uit hun aandelen halen. Het bedrijf genereerde in 2020 maar liefst $ 31,5 miljard aan totale inkomsten, wat meer dan genoeg was om de totale waarde boven de $ 800 miljard te duwen. Het hebben van dergelijke cijfers betekent dat het bedrijf een enorm potentieel heeft om Apple en Google aan te pakken, aangezien het ernaar streeft om zeer binnenkort de $ 1 biljoen te halen! Tesla aandelen kopen is nu beter dan ooit.

Een korte geschiedenis van Tesla

Tesla ging in 2010 voor het eerst naar de beurs en bood zijn 13,3 miljoen aandelen aan voor slechts $ 17 per aandeel. Nu hier is het feit; op het moment dat dit bericht wordt geschreven, worden de aandelen van Tesla gewaardeerd op iets meer dan $ 800! Dit betekent een stijging van ongeveer 50x in een korte tijdspanne van slechts 10 jaar! Met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 800 miljard, lijdt het geen twijfel dat Tesla qua waarde ‘s werelds grootste autofabrikant is, zelfs groter is dan eersteklas merken zoals Toyota en General Motors.

Terwijl de hele wereld leed onder de economische effecten van COVID-19, rapporteerde Tesla een scherpe stijging van 71% in de productie van voertuigen in het vierde kwartaal in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De meeste mensen dachten dat Tesla’s doel om in 2020 500.000 voertuigen te produceren bijna onmogelijk was. De Californische autofabrikant slaagde er wel in het doel bijna te bereiken door in 2020 499.647 auto’s te produceren.

Hoe kun je in Tesla investeren?

Investeren in Tesla is niet moeilijk meer! Door middel van verschillende internet brokers kun je zelfs vanaf je telefoon investeren in een hightech en groeiend bedrijf als Tesla!