Algemeen

Energiebesparende innovaties voor het huis

Energie een grote kostenpot aan het huis. Gelukkig kan je investeren in een koophuis dat de energierekening fors daalt. Doe dat met de volgende innovaties.  

Energiezuinige ramen 

Veel warmte verlies je door de ramen. Als je nog geen dubbelglas hebt is dit uiteraard het eerste wat je moet zetten. Dit scheelt enorm. Maar het tweede wat je kan doen is de houten kozijnen vervangen door PVC ramen. Dit synthetische materiaal is zo gemaakt dat het veel warmte vasthoudt. En omdat het niet aangetast wordt door weersinvloeden heeft het een veel langere levensduur dan houten ramen. Deze twee redenen maken PVC ramen erg voordelig. Voor de planeet zowel als je portemonnee. PVC ramen bestel je gemakkelijk op: PVC Ramen.  

Slimme meter 

Slimme meters van overheid en netbeheerders worden nu gratis aangeboden aan alle huiseigenaren. Uw netwerkoperator neemt hierover contact met u op. Heb je er nog niet van gehoord? Dan kunt u altijd zelf contact opnemen met de netbeheerder. Heb je al een slimme meter in je kast? Dan hoeft u nooit meterstanden door te geven en heeft u ook niemand meer nodig om ze te controleren. Omdat de energieleverancier uw meterstanden op afstand kan uitlezen. Zo zie je direct hoeveel elektriciteit en gas je maandelijks verbruikt. Is dit onverwacht meer dan je had verwacht? Dan kun je energie gaan besparen. U kunt ook het bedrag dat u maandelijks aan uw energieleverancier betaalt, verhogen. Op deze manier voorkomt u dat u plotseling een erg hoge rekening krijgt. Je moet het dus nog zelf bekijken. 

Intelligente verlichting 

Nog een simpele uitvinding waardoor je ‘s avonds niet meer van de bank hoeft te komen. Want als het buiten donker wordt, start je de app en doe je alle lichten in huis aan. Je kunt alle lampen 1 op 1 instellen. Dus je wilt dat de leeslamp op de bank iets feller is en de lampen op tafel minder fel? Jij kan! Je kunt ook energie besparen door hiermee te spelen. Ook de kleuren van de lamp kun je zelf instellen. Verf je huis bijvoorbeeld tropisch groen of maak je kamer romantisch rood.