Algemeen

Verschillende soorten ramen

In deze blog zullen alle soorten ramen beschreven worden die je tegenwoordig op de markt ziet. Door te weten welke ramen er bestaan is het voor jou makkelijker om te kiezen. Maar welk soort raam je ook kiest, de materiaalkeuze is snel besloten. PVC gaat het langste mee omdat het volledig weersbestendig is. Je bestelt ze makkelijk op: PVC ramen Brugge.  

Vast glas 

De naam spreekt voor zich, het glas zit vast in de lijst. Vaste glasramen hebben geen bewegende delen en kunnen niet geopend worden. Dit maakt ze zeer duurzaam en fraudebestendig. Om veiligheidsredenen geven veel mensen de voorkeur aan vaste kozijnen voor de eerste verdieping omdat hier geen draaiende delen zijn, ook qua prijs is de vaste glaskozijn aantrekkelijk. 

Draaibare ramen 

Draaibare ramen zijn ramen die naar binnen of naar buiten kunnen worden opgetild. Het systeem is hetzelfde als bij de deur. In bijna alle gevallen gaat het draaibare raam naar buiten open. Draait het raam naar binnen? Dan wordt het ook wel Franse ramen genoemd. Een draaibaar raam is goed te combineren met een dakraam en vast glasvak, waardoor ze populair zijn voor bovenverdiepingen. 

Draai-kiepramen 

Draai-kiepramen zijn ramen die kunnen worden gezwenkt of neergelaten. U kunt het draai-kiepraam op dezelfde manier openen als het kiep-kiepraam. Het uitklapbare raam zwaait altijd naar binnen. Het grootste voordeel hiervan is dat regen niet naar binnen kan. Je kunt een raam open laten staan voor ventilatie zonder het hele raam te openen en het uit de regen te houden. Dit is erg handig natuurlijk.  

Ventilatieramen 

Het ventilatieraam is een raam dat onderaan geopend kan worden. Uitzetramen worden vaak gebruikt voor badkamers en toiletten. Als het om kleine ramen gaat, hebben we het ook over klapramen. 

Schuiframen 

Schuiframen worden vanwege hun uitstraling veel toegepast in steden en authentieke gebouwen. Een schuifraam kan naar boven of, zoals bij een schuifdeur, zijwaarts openen. 

Franse ramen 

Een raam met openslaande deuren is geen apart type raam, maar een manier om ramen samen te voegen. Voor Franse schuiframen, zoals openslaande deuren, werden geen afstandspalen gebruikt. Hierdoor ontstaat een groot, open geheel.