Interieur

Eetkamer renoveren; hoe pak je dit aan?

Of je nu collega’s ontvangt of een groot gezin uitnodigt, een mooie eetkamer zal altijd indruk maken. Eetruimtes zijn niet langer alleen voor familiediners, maar kunnen ook centraal staan in je kamer wanneer je een open lay-out hebt. Het is daarom belangrijk dat ze passen bij de rest van je interieur. Kan jouw eetkamer echt niet meer, of ben je simpelweg gewoon niet tevreden? Dan vertellen wij jou precies wat je in de woonwinkel moet gaan kopen!

Nieuwe eettafel en stoelen

Eettafels zijn het middelpunt van elke eetkamer. Daarom moet je investeren in een nieuwe stijlvolle eettafel wanneer je de kamer wilt moderniseren. Het is van belang dat hij past bij de stijl van je interieur. Ga voor wit en strak in een Scandinavisch design, of kies houten en stalen materialen als je een industriële stijl hebt geïmplementeerd in je huis.

Maar wat heb je aan een stijlvolle nieuwe tafel zonder geschikte eetkamerstoelen? We raden aan om deze te kopen uit hetzelfde meubelprogramma als de nieuwe tafel. Zo zorg je voor een verfijnde uitstraling. Oh, en een bonustip. Ga voor een eetkamerstoel met wielen! Dit is niet alleen handig, maar voorkomt ook krassen op je vloer.

Vitrinekasten

Door deze in je eetkamer toe te voegen kun je je favoriete stukken ten toon stellen. Ze werken als een statement stuk – een van de grootste trends van 2021 trouwens – en geven een mooie, georganiseerde uitstraling aan de kamer. Op deze manier kun je een lege ruimte effectief op vullen. Tegelijkertijd ziet het er luxueus uit en biedt het opslagruimte, handig!

Comfortabele details

Kleine details kunnen zorgen voor een samenhang tussen de keuken en eetkamer. Creëer een lijn in het interieur door middel van een verlaagd plafond met indirecte verlichting. Dit brengt een gezellige sfeer in de ruimte. Verwerk bijvoorbeeld ook de drankkast in de eetruimte. Zo is een gezellig hapje en drankje nooit ver weg!