Verbouwen

Dit is waarom je moet kiezen voor kunststof kozijnen!

De vele voordelen van kunststof kozijnen zijn kostenbesparingen, zowel bij de eerste aanschaf als op termijn. Dit komt omdat ze een goede isolerende werking hebben waardoor de energierekening verlaagd wordt. Daarnaast vragen ze weinig onderhoud en gaan ze ruim 50 jaar mee! Kunststof kozijnen voegen elegantie toe aan je mooie huis en bieden tegelijkertijd een duurzame oplossing.

De voordelen van kunststof kozijnen

Er is genoeg keuze in materiaal voor je raamkozijnen. Voor advies op maat kun je het beste een kozijnspecialist benaderen, maar wij zetten alvast onze kennis op een rijtje.

  • Prijs. Zoals ze al aangaven is kunststof verreweg het goedkoopste materiaal. Aluminium kan tot wel 30% duurder uitvallen. Dit komt omdat de kosten van grondstof een stuk hoger liggen. Kozijnen van hout zijn ook redelijk budgetvriendelijk, maar alsnog duurder dan kunststof.

  • Onderhoud. Houten kozijnen krijgen al snel een “nee” wanneer mensen horen over het vele onderhoud en schilderwerk. Daarentegen vragen zowel kunststof als houten kozijnen weinig onderhoud. Ze hoeven niet opnieuw geschilderd te worden en zijn weerbestendig. Tweemaal per jaar met een sopje er overheen is al voldoende! Toch heeft ook kunststof hier onze voorkeur, omdat aluminium niet geschikt is voor huizen dicht bij de kust.

  • Isolatie. Dit is waarschijnlijk een zeer belangrijke factor in jouw keuze. Je wilt natuurlijk dat het in de zomer koel blijft en in de winter lekker warm. Kunststof kozijnen hebben de beste isolatiewaarde.

  • Uitstraling. Kunststof kozijnen hebben een natuurlijke uitstaling en zijn zelfs in een houtlook verkrijgbaar. Je hebt hier ontzettend veel keuze aan kleur en stijl, waardoor er voor elk wat wils is.

  • Veiligheid. Kunststof is brandvertragend. Hierdoor is de kans kleiner dat een brand overslaat. Dat is nou eens fijn!

  • Levensduur. Een kunststof kozijn kan gemiddeld 50 tot 75 jaar meegaan. In tegenstelling is de levensduur van een aluminium kozijn maar 40 jaar. Kozijnen van hout hebben ook een lange levensduur van 75 jaar. Houd er wel rekening mee dat – om dit te bereiken – je deze kozijnen goed moet onderhouden.

Door al deze voordelen gaat onze voorkeur naar kunststof kozijnen. Het enige wat je hierbij hoeft te doen is achterover leunen en ervan genieten!