Wonen

Huis kopen met mijn broer of zus

Het wordt steeds lastiger om alleen een huis te kopen met een fatsoenlijke hypotheek. Te weinig inkomen  en eigen geld? Weet u dat het mogelijk is dat u samen met uw broer of zus een huis kan kopen, samen in 1 hypotheek.

De hypotheek is gewoon aftrekbaar en kan met NHG gesloten worden. Voor de hypotheekrente hoeft u het niet eens te laten. De hypotheekrente is minder dan 1% vanaf 2021.

Dagelijks broer zus hypotheek via Lex Wonen

Banken helpen u niet omdat u familie bent van elkaar. Een woning kopen samen met uw broer of zus lukt altijd via Lex Wonen. 

Waar moet ik rekening mee houden?

  • Samenlevingscontract  bij notaris met wederzijdse zorgverplichting
  • Overlijdensrisicoverzekering met premiesplitsing
  • Verplicht samen ingeschreven staan op woonadres
  • Kan woning niet verlaten, huis moet u dan verkopen
  • Benodigd eigen geld voor overbieden op woning

Lex Wonen helpt met aankoop en hypotheek

 Nadat wij uw maximale hypotheek met uw broer of zus bepaald hebben kan u op huizenjacht. Heeft u een huis op het oog? LexWonen gaat voor u kijken voor een indicatie van de woningwaarde.

Heeft u uw woning goedgekeurd dan starten wij de onderhandelingen. Het is belangrijk dat u beseft dat u moet overbieden op een huis. Het is een drama op de woningmarkt om überhaupt een huis te mogen bezichtigen.

Broer  zus hypotheek tot 4 personen

Weet u dat u tot 4 broers of zussen een huis kan kopen met een hypotheek? Het is belangrijk dat u uitsluitend zoekt naar woningen met een woonbestemming. Agrarisch-, winkel- of recreatie- bestemmingsplan is uitgesloten.

Mijn broer heeft nog een woning, wat nu?

U kan gewoon op zoek naar een huis. Omdat uw broer zijn huidige woning nog niet heeft verkocht ontvangt hij een tijdelijke overbruggingshypotheek. Het is wel belangrijk dat jullie vooraf naar de notaris gaan en alles goed laten beschrijven. Lex Wonen legt het u uit hier aan tafel.

Als wij kopen met 3 personen?

Koopt u met 3 zussen bijvoorbeeld en is het voor iedereen de eerste eigen woning? De hypotheek komt dan in box 1 en is aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Heeft iemand ooit een eigen huis gehad dan komt de hypotheek in box 3. Hypotheekrente is niet aftrekbaar.

Meer weten over huis kopen met broer of zus?

Hoe nu verder met broer en zus hypotheek? Overweegt u serieus om samen met uw broer of zus een leuke investering te doen? Lees dan verder over huis kopen samen met broer of zus.

Uiteraard kan u ons ook bellen. Lex Wonen is 7 dagen bereikbaar van 04.15.uur tot 21.15 uur.