Keuken

Tips voor het designen van je nieuwe keuken

Staat een budget verbouwing op jouw planning? Of ga je jouw droomkeuken bouwen? Lees al deze tips voor het ontwerpen van jouw nieuwe keuken voordat je begint in onze woonblog!

Maak altijd een lijstje met voor- en nadelen

Wanneer je gaat (ver)bouwen, moet je altijd keuzes maken. Een of twee wasbakken? Ingebouwde apparatuur of niet? Kies je voor een keukenblad van graniet, hout of kunststof? Elke keuze heeft zowel voor- als nadelen die jij tegen elkaar op moet wegen. Zijn de marmer keukenblad nadelen het jou waard om een luxe uitstraling te creëren?

Geef de voorkeur aan lades

Kasten zijn zo essentieel voor onze keukens, maar de verkeerde indeling of het verkeerde type kan een ruimte volledig onbruikbaar maken voor jouw behoeften. Lades worden niet voor niets steeds populairder dan traditionele deurkasten. Ze zorgen voor veel opbergruimte en gemak! Meestal is de bovenste lade kleiner, ideaal voor pannenlappen, keukengerei enz. De tweede twee lades zijn dieper. Maar het is jouw keuken en je kunt deze lades naar eigen inzicht ontwerpen!

Voorraadkast voor apparaten

Oké, oké, voorraadkasten bestaan al eeuwen toch? Maar op dit moment zijn ze ook zo ontzettend populair. Het idee om alle kleine apparaten van het aanrecht te halen en in een handige kast uit het zicht te plaatsen, klinkt geweldig. Als je het budget en de ruimte hiervoor hebt in je verbouwing of bouw, raad ik het ten zeerste aan om het te doen! Als je net als ik geen van beide had (ruimte of budget) doe het in je voorraadkast! Het is zo simpel als het verwijderen van een plank, zodat er voldoende hoogte is.

Verborgen prullenbakken

Dit is ook levensveranderend geweest. Het afval is verborgen en honden en baby’s blijven eruit. Dat is pas ideaal! Daarnaast heb je meer ruimte in je keuken en ziet het er netter uit zonder losstaande afvalbak.