Interieur

Behang kopen om je huis meer waard te maken, werkt dat?

De huizenmarkt staat voor een belangrijk jaar. Experts zijn het namelijk nog lang niet eens over de vraag of de gemiddelde huizenprijzen in 2021 gaan dalen of stijgen. Er zijn tal van argumenten waarom de prijs omhoog zou kunnen gaan, maar met de coronapandemie is het even waarschijnlijk dat de prijzen juist gaan dalen. Ben jij een van de mensen die eventueel wil gaan verhuizen in 2021 en wil je je nu al enigszins voorbereiden op de mogelijkheden? Dan is dit een goed moment om te kijken naar je eigen woning. Hoe kun je ervoor zorgen dat je jouw woning couranter maakt in een wellicht nog zwaardere huizenmarkt?

Verhoog de waarde van je woning

Het is een goed moment om te kijken naar manieren om je woning meer waard te maken. Daarbij hebben we het vooral niet over de grotere investeringen. De waarde van je woning flink verhogen is namelijk géén goede optie; de kans bestaat dat je je woning uit de markt prijst op die manier.

Het is beter om de kleinere aanpassingen te doen. Zoals behang kopen voor de kinderkamer waar de laatste muur nog gedaan moest worden. De trap opnieuw schilderen of de dakgoot vernieuwen. Ook kunnen aanpassingen in de tuin ervoor zorgen dat de waarde van je woning stijgt. Allemaal dingen die je nu alvast kunt doen om je voor te bereiden op de woningmarkt volgend jaar.

Hierbij is het vooral belangrijk om je woning zo instapklaar mogelijk te maken zonder grote investeringen te doen. Op die manier verhoog je namelijk niet alleen de waarde; je zorgt er ook voor dat de aantrekkingskracht van jouw woning sterk toeneemt, waardoor de kans op een succesvol verkooptraject aanzienlijk toeneemt, ook wanneer de huizenmarkt een zwaar jaar tegemoet gaat. En besluit je om toch in je huis te blijven wonen? Dan heb je een aanzienlijk leukere woning volgend jaar!