Inspiratie

Strandlakens kopen: meer naar buiten in 2021?

Er zijn veel voorspellingen op het internet over wat we mogen verwachten van 2021. Voorspellingen over de economie, de huizenmarkt, het koopgedrag van de consumenten en mogelijke maatregelen die langer aan blijven houden. In dat kader is het goed om zelf eens te kijken naar de plannen. Veel mensen zijn nu al langere tijd in of rond huis gebleven. Heb je kleinere kinderen, dan is dat lang niet altijd zo wenselijk. Naar buiten toe is belangrijk. Zowel vanwege de frisse lucht als de ontwikkeling van je kinderen. Maar hoe doe je dat wanneer zoveel faciliteiten gesloten zijn en eventueel langere tijd blijven?

Lekker de natuur in

Dé manier om naar buiten te komen, is door de natuur in te gaan. Verruil het zwembad met badhanddoeken voor meren met strandlakens volgend zomer; verruil het overdekt speelpark voor het bos. Hierbij is het vooral verstandig om de lokale stadsparken te vermijden, want die zijn waarschijnlijk al drukbezet door de mensen die niet langer binnen willen blijven.

Kan dat overal in Nederland?

Hoe prettig en fijn je woning ook is, het is goed om er eens uit te gaan. Plan een dag in het weekend en ga de natuur in. Voor de gebieden in de Randstad is dat wat lastiger, al zijn er meer dan genoeg opties op een uur afstand. In de rest van Nederland is het vooral eens kijken op de plattegrond. Je merkt dan al snel dat er veel meer mogelijkheden in de buurt zijn dan je denkt. Heb je meer inspiratie nodig? Kijk dan eens op de website van de ANWB waar tal van natuurgebieden in Nederland op een rijtje zijn gezet. Vergeet niet om zelf wat te eten en drinken mee te nemen; dan weet je zeker dat je nergens naar binnen hoeft wanneer je dat liever niet wilt én op de kosten wilt besparen.