InspiratieKeuken

De ideale keukenopstelling kiezen doe je zo!

Keuken opstelling

Om het maximale uit de ruimte voor je keuken te halen is het belangrijk om je te verdiepen in de verschillende keukenopstellingen die mogelijk zijn. Wat zijn populaire opstellingen voor je nieuwe keuken? En past deze opstelling bij jouw huis? De drie meest populaire keukenopstellingen zijn:

  • Hoekkeuken. Een hoekkeuken is ideaal als je de ruimte maximaal wilt benutten. Een zogenoemde hoekkeuken biedt mogelijkheden voor een ruimere opzet en extra werkruimte in de keuken.
  • Rechte keuken. Een rechte keuken is ideaal voor kleinere ruimtes. In combinatie met een praktische inrichting en compacte keukenapparatuur haal je alles uit de ruimte. Hoe beperkt deze ruimte ook is.
  • Kookeiland. Een kookeiland, ook wel eilandkeuken genoemd, is ideaal als je houdt van een ruim werkblad en veel beweegruimte in de keuken. Ook het kookcomfort is uitstekend met deze keukenopstelling.

Waar moet ik op letten?

Bij het kiezen van de juiste keukenopstelling voor jouw keuken is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Voor het bepalen van de indeling van jouw keuken zijn onderstaande vragen belangrijk om jezelf te stellen:

Welke opstelling is het meest praktisch?

Een mooie en stijlvolle keuken is natuurlijk een sieraad voor je huis. Maar het is belangrijk om niet te vergeten dat je dagelijks in de keuken moet koken en dat het belangrijk is dat deze praktisch is. Denk bij het kopen van een nieuwe keuken niet alleen aan de uitstraling, maar ook aan praktische dingen als: opbergruimte, werkruimte, apparatuur enzovoort.

Trendy of traditioneel?

Kies je voor een traditionele keuken met bovenkastjes? Of kies je voor een trendy keuken waarbij je de bovenkastjes weglaat? Er zijn volop mogelijkheden om je keuken uniek in te richten. De mogelijkheden zijn eindeloos, daarom is het belangrijk om goed te bedenken wat jij wilt.

Geef een antwoord