Badkamer

Welke producten horen er thuis in jouw badkamerkastje?

Welke producten horen er thuis in jouw badkamerkastje?

Sommige items zijn gemaakt voor in de badkamer. Denk aan je haardroger, shampoo, tandenborstel en nachtcrème. Oké, misschien neem je ze wel eens mee naar je kamer, maar daar gaat het even niet om. De vraag is, staan de juiste producten eigenlijk wel in jouw badkamerkastje? Weet jij eigenlijk wel welke crème je nodig hebt, of heb je jouw producten geselecteerd op basis van een kleurrijke verpakking? Laten we samen eens kijken naar wat jouw huid nodig heeft.

De juiste producten voor jouw huidtype

Er is niets belangrijker voor je huid dan weten welk huidtype je hebt. Dit is namelijk de eerste stap om er goed voor te kunnen zorgen. Het enige waar alle huidtypes baat bij hebben is dagelijkse reiniging, hydratatie en producten met natuurlijk ingrediënten, zoals de lijn Natura van Collistar. Maar hoe weet je welk huidtype je hebt? Het antwoord kan worden gevonden door eenvoudige observatie.

Vette huid

Een vette huid ziet er vaak glanzend uit en voelt vettig aan. Dit komt voornamelijk voor in de T-zone (voorhoofd, neus en kin). Als je een vette huid hebt, heb je meer kans op vergrote poriën en acne. Vooral mannen hebben vaak een vette huid. Dit komt door het testosteron hormoon. Maar ga hier niet automatisch van uit, scheren kan namelijk zorgen dat de huid uitdroogt. Voor deze moeilijke combinatie heeft Biotherm een speciale lijn ontwikkeld. Fijn!

Droge huid

Deze huid is doorgaans dof en kan ruw aanvoelen. Soms wordt het zelfs schilferig. Een droge huid kan meer vatbaar zijn voor zichtbare lijnen, begin daarom op tijd met de juiste producten voor jouw huid.

Gecombineerde huid

Een huid die zowel droge als olieachtige plekken heeft, wordt ook wel een gecombineerde huid genoemd. In de meeste gevallen is de T-zone vettig, maar de wangen droog of normaal. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar gelukkig zijn ook hier genoeg producten voor op de markt!