Verhuizen

Hoe je een huis kunt verkopen: twee tips voor woningverkopers

Huur een makelaar in die de markt kent

Het internet maakt het eenvoudig om in de verkoopgeschiedenis en professionele aanduidingen van makelaars te duiken, zodat je de juiste persoon kunt kiezen om mee samen te werken. Zoek de online profielen van makelaars op om te zien hoe lang ze al actief zijn in de branche, hoeveel verkopen ze hebben gedaan en welke aanduidingen ze mogelijk hebben verdiend. Let op hoe en waar ze hun aanbiedingen op de markt brengen en of ze professionele foto’s gebruiken of niet.

Huiseigenaren kunnen in de verleiding komen om geen makelaar in te huren om te besparen op het betalen van de onroerendgoed commissie en in plaats daarvan hun huis zelf te verkopen. Dit staat bekend als “te koop door de eigenaar” of FSBO. Het bedrag dat ze op die kosten kunnen besparen, kan duizenden euro’s zijn, meestal 5 procent of 6 procent van de totale verkoopprijs.

Een ervaren aankoopmakelaar Amsterdam verdient de vergoeding echter door jouw huis aan een zo breed mogelijk publiek bloot te stellen om de best mogelijke aanbiedingen te krijgen, en namens jou te onderhandelen. Als je het alleen doet, moet je persoonlijk je eigen huis voorbereiden, het op de markt brengen, de aanbiedingen van kopers bekijken en alle onderhandelingen en afsluitende details afhandelen. Houd hier rekening mee wanneer je met een makelaar Amsterdam werkt en over een commissie onderhandelt: de onroerendgoed kosten zijn tot een historisch dieptepunt gedaald.

Stel een tijdlijn in voor het verkopen van jouw huis

Het verkopen van een huis is een grote onderneming die van begin tot eind twee tot vier maanden kan duren – of veel langer, afhankelijk van de lokale marktomstandigheden.

Zodra je besluit jouw huis te verkopen, kun je meteen onderzoek doen naar makelaars om iemand te vinden met de juiste ervaring voor jouw persoonlijke situatie. Overweeg ten minste twee of drie maanden voordat je van plan bent een woninginspectie te laten doen (meer hierover hieronder) en eventuele probleemgebieden te identificeren, met name structurele of mechanische problemen die mogelijk moeten worden aangepakt om een ​​verkoop te vergemakkelijken. Laat voldoende tijd over om de nodige reparaties te plannen.

Hier is een korte checklist met dingen die je dient uit te voeren voordat je jouw huis op de lijst plaatst:

  • Interview met de makelaars en controleer hun verkoopgeschiedenis.
  • Opruimen, misschien overtollige meubels naar een opslagruimte verplaatsen.
  • Ontvang een optionele huis inspectie om eventuele problemen te identificeren.
  • Plan indien nodig reparaties.
  • Grondig schoon.
  • Stage het huis.
  • Maak professionele foto’s.


Hopelijk ben jij er nu helemaal klaar voor. Veel succes met de verkoop van jouw paradijs!