AlgemeenBadkamer

Laat het sanitair aansluiten bij de nieuwe badkamer.

Ben je net verhuist en is de badkamer toe aan iets nieuws of ga je liever voor een moderne stijl? Of is je huidige badkamer verouderd en is hij duidelijk toe aan vervanging.  In beide gevallen is het dan tijd om actie te ondernemen. Want je investering verdien je na een tijdje terug in de woningwaarde en voor je eigen veiligheid. Denk er maar eens over na, binnen nu en 10 jaar is een instapdouche toch prettiger om vervelende situaties te voorkomen.

Waar op te letten?

Voordat de badkamer echt aangepakt gaat worden, is het wel handig om met een aantal dingen rekening te houden. Bijvoorbeeld een tijdelijke plek om toch te kunnen douchen. En passen je nieuwe meubels door het trappengat als het naar boven moet. Nieuw sanitair heb je zo besteld, maar het is verstandig om eerst een moodboard te maken. Dit wordt een collage die de sfeer, kleurkeuze en stijl gaat weergeven.

Badkamer samenstellen

Tegenwoordig kan je zowel online als offline je nieuwe badkamer ontwerpen. Stel de meubels, tegels en verlichting af op de gewenste sfeercollage / moodboard. Natuurlijk wil je dat de douche, toilet, bad en kranen in één zelfde design zijn voorzien en dat de meubels hierop aansluiten. Laat je daarom altijd goed van te voren informeren en inspireren.

De kosten van een (aangepaste/nieuwe) badkamer

Voordat je hebt besloten of je de badkamer met handige mensen zelf gaat aanpakken of het werk uit handen geeft aan een expert. Moet je voor jezelf bepalen, welk budget willen jullie beschikbaar stellen. Het is natuurlijk een flinke kostenpost, maar houdt daarom rekening met het budget en ga vanuit je moodboard en het budget rondkijken. Ook de kosten van de monteur kunnen hoog oplopen dus bespreek dit goed van te voren.

Al met al kan het verbouwen van een badkamer zeker 2 tot 3 weken duren en de kosten lopen al snel op tussen de €2.500,- tot €9.750,- euro. Beslis daarom goed ( of samen met je partner) aan welke wensen de badkamer moet voldoen. En wat er mag komen te vervallen om binnen het budget te blijven. Als de badkamer helemaal naar wens is, kan je weer heerlijk ontspannen!

Geef een antwoord