Algemeen

Kleine keuken? 3 essentials die je moet weten

Een kleine keuken hoeft absoluut niet nadelig te zijn. Sterker nog, ook wanneer je een kleine keuken hebt kun je er nog een hele leuke ruimte van maken. Wel is een effectieve indeling van belang, zodat je de ruimte die je hebt zo goed mogelijk benut. Deze 3 essentials zijn erg handig bij het indelen en inrichten van een kleine keuken.

1. Met licht creëer je ruimte

Wanneer je gebruik maakt van lichte kleuren, lijkt de ruimte optisch groter dan wanneer je donkere kleuren toepast. Ook met veel daglicht oogt de ruimte meteen veel groter. Juiste raamdecoratie is dan ook erg van belang. Houten jaloezieën zijn bijvoorbeeld erg functioneel in kleine ruimtes. Doordat je de houten lamellen naast het op- en neerhalen ook nog kunt tuimelen, komt er veel daglicht naar binnen. Daarnaast zijn houten jaloezieën ook nog eens ontzettend stijlvol.

2. Hoge keukenkasten geven meer opbergruimte

Wanneer je kiest voor een keuken met één of meerdere hoge kasten, creëer je voor jezelf meer opbergruimte. De kasten zelf hebben al heel veel ruimte en daarnaast is het ook nog eens mogelijk om hier jouw apparatuur in te laten bouwen. Hierdoor benut je jouw ruimte zo goed mogelijk, waardoor de keuken netjes en strak blijft.

3. Inklapbaar meubilair

Wist je dat er steeds vaker gebruik wordt gemaakt van inklapbare meubels? Dit is ideaal in een kleine ruimte. Je klapt de meubels uit wanneer je ze nodig hebt en daarna klap je ze gewoon weer in. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een in- en uitklapbaar keukenblad. Klap het keukenblad uit wanneer je meer ruimte nodig hebt in de keuken. Ook kun je denken aan een uitschuifbare eettafel. Deze kun je uitschuiven wanneer er vrienden bij je komen eten. Dit werkt ontzettend ruimtebesparend.

Geef een antwoord