Badkamer

De juiste wastafel kopen

Wastafels zijn er in verschillende stijlen, kleuren en maten. Als alternatief kunt u ook kiezen voor een waskom. Maar wat is het verschil? Waar moet je op letten? Lees hieronder hoe u de perfecte gootsteen kiest.

Wat is het verschil tussen wastafel en wastafel?

Kiezen voor een nieuwe wastafel betekent ook kiezen tussen een wastafel en waskom. De waskom wordt niet aan de muur gehangen en ook niet in meubels geïntegreerd. Nee, je zet de kom op een badkamermeubel. Een echte eyecatcher. Wastafels kunnen zonder meubels worden geïnstalleerd. Ze kunnen ook aan de muur hangen. Handig als er minder ruimte is in de badkamer!

De mogelijkheden zijn eindeloos

Bij het kiezen van een wastafel moet je niet denken niet aan beperkingen. Nog opbergruimte onder de gootsteen nodig? Dan kun je het beste kiezen voor een wastafelkast. Wil je dat de gootsteen in het meubel wordt verzonken? Kies dan voor de wastafelmeubel!

Stijl

Een van de eerste dingen die u moet overwegen is de stijl. Het gaat erom wat voor sfeer je wilt creëren in de badkamer. Een gootsteen is niet langer alleen rond. Tegenwoordig zijn wastafels er in alle soorten en maten. Van modern strak tot elegant rond. Houd je van landelijke stijl, ga dan voor het ronde model. Houd je meer van moderniteit? Dan is een rechthoekige wastafel de beste keuze.

Met het materiaal kun je ook helemaal uit je dak gaan. Keramiek, marmer of natuursteen. Lijkt het nu moeilijker te worden? Geen paniek. Wil je echt in het oog springen? Kies dan voor natuursteen. Ook perfect voor industriële stijl. Keramiek is vooral geschikt voor ronde vormen en marmer voor strakke stijlen.

Opslagruimte

Opbergruimte in de badkamer kan op verschillende manieren worden gecreëerd. Maar hoeveel ruimte heb je nodig? Dit is van cruciaal belang bij het kiezen van een gootsteen. Ben jij degene die nog een vierkante meter extra nodig heeft? Dan is de wastafel op het badkamermeubel een uitkomst. Of al het meubilair onder de wastafel, waar de gootsteen in het meubel is verzonken. Als u niet zoveel ruimte nodig heeft, kunt u een “vrijstaande” spoelbak zonder onderkast nemen. Tip: De resterende ruimte onder de gootsteen gebruik je bijvoorbeeld voor een wasmand. Heel handig!