Wonen

Badass badjas: de ondergewaardeerde must-have voor elke garderobe

Een badjas kopen is minder suf dan je denkt. Tegenwoordig al helemaal: het stoffige donkere exemplaar waarin de buurman ongedoucht zijn krant van de oprit plukt, is verleden tijd. En ook al gaat comfort natuurlijk voor in de zoektocht naar jouw perfecte badjas, het oog wil ook wat. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een badjas gemaakt met jouw print, stof en materiaal.

Of het nou is om de krant uit de brievenbus te plukken, de deur te openen voor de onverwacht vroege pakketbezorger, de croissantjes vast in de oven te doen voor je zondagse ontbijt, koffie te drinken op je balkon, thuis te werken op een dag zonder videogesprekken, de weg van je kamer naar de douche te overbruggen in een druk studentenhuis of om op de camping met een wc-rol onder je arm naar het sanitairgebouw te sloffen: een badjas is een welkome toevoeging aan ieders garderobe.

Een simpele opdracht aan de eerste de beste zoekmachine geeft talloze (web)shops aan waar jij jouw eigen exemplaar kunt vinden. Winkelketens begrijpen dat het kopen van een badjas niet hoog op de lijst met glamoureuze aankopen staat (waarom eigenlijk niet?) en dus heeft vrijwel elke grote winkelketen ook een piekfijne online selectie voor je gemaakt van hun favorieten. De keuze is aan jou: een printje of effen, fleece of satijn, schreeuwerig of rustig, capuchon of niet, lang of kort, zomers of winters. Een geschikte badjas kopen is op deze manier voor iedereen mogelijk – of jij je nou Ma Flodder waant of toch liever doet alsof je zo uit Gooische Vrouwen stapt.

Dus sta jij nog steeds in een stomende douchecabine te proberen jezelf tevergeefs in je strakke spijkerbroek te hijsen? Of ren je nog gehaast halfnaakt van de douche naar de slaapkamer in de hoop dat niemand je ziet? Of houd je niemand voor de gek en wil je gewoon op zondag in je brakke kloffie op de bank hangen met slechte televisie zonder je aan te kleden?

Loop eens binnen bij een willekeurige keten in de stad of bezoek het wereldwijde web om op zoek te gaan naar jouw eigen kekke exemplaar. Geloof ons: een badjas kopen klinkt wellicht niet zo glamoureus, maar het plezier dat je eraan overhoudt is het dubbel en dwars waard. En er is er écht een waar jij je, zelfs ongedoucht en met een kater, zo goed in voelt dat je hem liever nooit meer uit zou trekken. Een kleine tip? Kijk eens bij Handdoeken-discounter.nl