Badkamer

5 x inspiratie voor een moderne badkamer

Je gaat je badkamer verbouwen! En je weet al helemaal welke stijl je leuk vindt. Een moderne badkamer, dat is wat je zoekt. Hoe kun je die moderne badkamer nu realiseren? Het is allereerst goed om te weten wat er bij een moderne badkamer hoort. Zo passen materialen als marmer, staal en robuust van vorm uitstekend bij een moderne badkamer. Hierbij 3x inspiratie voor een moderne badkamer bij jou thuis!

Kies voor zoveel mogelijk staal in kranen en deurklinken

Badkamers zijn er in vele soorten en maten. Een moderne badkamer herken je aan de strakke belijning. Denk aan een stalen douchecabine. De deurklinken in zwart staal, net als alle kranen en handdouches. Ook de deuren en lichtknopjes zijn in zwart of staal look. Als je dit consequent door trekt in je ruimte, oogt je badkamer zo al snel modern. 

Grote tegels

Kleine tegels in allerlei kleuren, die passen helaas niet meer bij een moderne badkamer. Denk bij modern aan strak en vooral kiezen uit kleuren. Liever twee kleuren dan een bont kleurenpalet. Grote tegels horen in de moderne badkamer, omdat ze de badkamer een luxe uiterlijk geven. 

Kies het liefste voor natuurtegels als marmer of juist voor robuuste materialen. Je kunt de oude tegels eraf halen. Een andere optie is de nieuwe tegel over de oude heen laten plaatsen. Het nadeel van deze optie is dat je badkamer zo wel kleiner wordt. 

Plaats open vakken

Een extra inkeping in de muur. Waar je op exact dezelfde afstand manden of schalen plaatst. Moderne badkamers hebben vaak weinig extra kasten en spullen op de grond. Een open vak of schap is een handige en budgetvriendelijke manier om spullen in op te bergen. 

Met name in kleine badkamers kan dit voor extra ruimte zorgen. Zet dit open vak niet vol met snuisterijen. Denk aan twee glazen potten met scrubzout of een witte stenen bak met grote keien erin. 

 Kies een plant voor in de badkamer

Planten in de badkamer, die horen er helemaal bij. Wees creatief en zet ze neer zoals jij dit wilt. Je kunt denken aan een hangplant boven het bad. Een varen of grotere kamerplant in de hoek van de badkamer. Deze komen extra tot hun recht met een houten krukje erbij, een bamboemat of een gehaakt vloerkleed.

Hou je aan hetzelfde kleurenpalet

Modern is keuzes maken. Kies daarom voor hoogstens 2 tinten en combineer hier alles mee. Trek dit in alles door. Van de kleur tegels tot de handdoeken die je gebruikt. 

Dit artikel is een samenwerking met baden+