BadkamerInspiratieWonen

Badkamermeubel van hout

Je badkamer er als nieuw uit laten zien hoeft helemaal niet veel moeite te kosten. Met een badkamermeubel hout kun je al het verschil maken. Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen om direct je hele badkamer aan te pakken. Zo creëer je in ieder geval een complete look voor je badkamer waarin alles bij elkaar past, van vloertegels tot douchekop. Of je nu enkel een badkamermeubel zoekt of een complete badkamer nieuw wil, je bent bij Van Heck badkamers op de juiste plek.

Grenen of eiken

Wie kiest voor een houten badkamermeubel, heeft hier twee opties. Een badkamermeubel hout kan van grenen of eiken zijn. Grenen is gemakkelijker te bewerken en reageert minder sterk op vocht en temperatuurwisselingen. Daardoor kan grenen in veel verschillende kleuren geverfd worden, zonder dat dit beschadigt omdat de lak scheurt. Bij eiken is dit wel een risico. Wil je een natuurlijke houtkleur of graag die houtstructuur terugzien in je badkamermeubel? Kies dan voor eiken.

Geolied eiken

Als je graag een gekleurd badkamermeubel van hout wil, ben je dus beter af door voor grenen te kiezen. Dit is zachter hout en daardoor beter te bewerken. Eiken is harder en meer gevoelig voor temperatuurwisselingen – het zet uit en krimpt in. Daardoor kan lak breken en dat is zonde van de look. Wat wel werkt is geolied eiken. Dat breekt namelijk niet zoals lak dat zou doen. Zodoende kun je ook een eiken badkamermeubel in verschillende kleuren krijgen, zolang deze met olie bewerkt is.

Details en afwerking

Met kleur en houtsoort ben je er nog niet. Er zijn nog veel meer details om over na te denken voor je badkamermeubelen en je badkamer. Bijvoorbeeld de kleuren en het ontwerp van de kranen en handgrepen. Ook voor je wasbak of wasbakken heb je meerdere opties. Je kunt zelfs kiezen of je een badkamermeubel op pootjes, met een plint of hangend wil.