Algemeen

Welke uitvaart of levensverzekering past bij mij?

uitvaart of levensverzekeringuitvaart of levensverzekering

Je staat er niet vaak bij stil, maar des te belangrijker is het om na te denken over het afsluiten van een uitvaartverzekering. Voor jezelf en je nabestaanden is het van groot belang. Zeker als het moment daar is, dan wil je op een goede manier afscheid kunnen nemen. Maar hierbij worden de kosten vaak onderschat. Wist je dat een uitvaart rond de €8.000,- kost? Een uitvaartverzekering neemt een hoop werk uit handen, zodat de nabestaanden niet worden opgezadeld met veel regelwerk en hoge kosten.

Afsluiten doe je zo
Je persoonlijke wensen zijn bepalend voor het bedrag. Maar waar moet je op letten? Een kapitaalverzekering keert het geld aan je uit, terwijl een naturaverzekering een vast pakket aan diensten en materialen aanbiedt. Een combinatieverzekering bevat van zowel kapitaal- als naturaverzekering elementen.

Om je te verzekeren voor een uitvaart moet je een inschatting maken van wat je denkt kwijt te zijn. Het is verstandig om te gaan vergelijken. Let hierbij goed op de looptijd van de verzekering en of de kinderen meeverzekerd zijn. Recensies van andere kunnen je ook op weg helpen. Bij twijfels kun je contact opnemen met een specialist. Voor het afsluiten van een verzekering doorloop je de stappen op de website van de verzekeraar. Controleer het altijd even voordat je het afrond. Na je aanmelding moet je een paar dagen wachten om te horen of je geaccepteerd bent bij de verzekeraar.

Ook bestaat er de overlijdensrisicoverzekering ofwel levensverzekering. Wat het verschil is met een uitvaartverzekering, leggen we je hieronder uit.

Wat houdt het in?
Je betaalt een maandelijkse of jaarlijkse premie en in ruil daarvoor neemt de verzekering het risico van overlijden op zich. Je nabestaanden ontvangen hiervoor een vast bedrag. Je bepaalt de looptijd en hoogte van het bedrag. Dit alles staat vastgelegd in het polisblad, een bewijs van afsluiting.

De grote verschillen
Uitvaartverzekering: Deze is alleen bedoelt voor de uitvaart zelf. De kosten van de uitvaart worden gedekt, maar het geld gaat verder nergens anders naartoe.

Overlijdensrisicoverzekering: Een afgesproken bedrag wordt uitgekeerd in het geval van overlijden. De nabestaanden mogen het geld zelf besteden.

Geef een antwoord