AlgemeenInspiratieTuin

De tuintrends van dit jaar

De tuintrends van dit jaarDe tuintrends van dit jaar

Ben jij van plan om in 2019 je tuin een make-over te geven? Volg dan de trends in dit artikel want hierin staan de trends van 2019 als het gaat om kleuren en materialen.

Basic kleuren met kleurige accenten

Een onderwerp dat belangrijk is voor tuintrends, zijn natuurlijk de kleuren. Ik zou je kunnen vertellen welke kleuren het in 2019 helemaal gaan doen. Maar dat is dan slechts voor een jaar of een paar. Liever vertel ik je welke kleuren slim zijn om te kiezen als je een tuin wil die op een lange termijn met zijn tijd meekan.

Aardse, zachte en basic kleuren zijn helemaal van deze tijd en tegelijk tijdloos. Ze geven je tuin een super strakke aanblik. Deze kleuren kun je gebruiken voor je terrassen, je paden, hout, grind en borders. Natuurlijk, een tuin in allemaal basic kleuren kan natuurlijk wel wat saai zijn, dat vind ik ook. Daarom kan je spelen met kleuraccenten. Die kan je toepassen in bijvoorbeeld je tuinkussens, tuinset, bloemen en planten. Deze accenten zullen mooi contrasteren met de zachte kleuren. Zo kan je per jaar of zelfs per seizoen je tuin een heel andere aanblik geven en gaat het niet vervelen.

Zacht en glad

Steeds vaker wordt er in tuinen gekozen voor verfijnde materialen. Bijvoorbeeld de keramische tegel, die glad is. Ook fiberon (samenvoeging van hout en kunststof) is zo’n materiaal. Het heeft de look van hout, maar de structuur van kunststof en voelt dus prettig aan. Het laatste voorbeeld zijn perzikstenen. Deze kunnen gebruikt worden als vervanging voor onder andere grind. Ze zijn duurzaam, verkleuren niet en voelen ook nog eens beter aan dan grind of bestrating. Al deze materialen zijn duurzamer én voelen prettiger aan dan de materialen die ze vervangen. Op Fonteyn kan je bijvoorbeeld veel van deze materialen kopen.

Geef een antwoord