AlgemeenWonen

Waarvoor dient een voorzetraam?

Soms is de kans aanwezig dat je in jouw kozijn geen isolatieglas kan laten plaatsen. Dat is vervelend, maar gelukkig zijn ook hier oplossingen op bedacht. Namelijk een voorzetraam. Maar wat doet een voorzetraam voor jouw woning? Dat leggen we graag uit in deze blog.

Een voorzetraam van Glasdiscount is een extra ruit die je voor of achter de bestaande ruit laat plaatsen. Deze ramen zijn vaak goedkoper dan isolatieglas waardoor het lagere investeringskosten zullen opleveren. En tegelijkertijd is het voor je huis ook waarde verhogend.  

De voordelen

In een gebouw met oude kozijnen passen de voorzetramen prima. Ook zijn ze te gebruiken als bescherming bij een kostbaar glas-in-lood raam. Maar de echte voordelen van een voorzetraam zijn toch wel dat ze eenvoudig en snel te monteren zijn. Met een zeer lange levensduur heb je er lang plezier van en je hoeft ze ook zelden te onderhouden.

Aangezien je voorzetramen met een scharnier of vast kan laten plaatsen, biedt het vele verantwoorde toepassingen. Denk hierbij aan een horizontale draaibare raam, verticaal of volledig vast. En de voorzetramen kan je zowel binnen als buiten laten monteren.

Het nadeel

Uiteraard heeft ieder voordeel ook weer zijn nadeel. Dat is bij een voorzetraam, namelijk de kans op condens. Vanwege het feit dat de voorzetramen niet luchtdicht tegen het glas worden geplaatst is de kans aanwezig dat er condens kan optreden. Hoe kan je dit voorkomen? Een goede monteur kan enkele gaatjes of inkepingen in het kozijn maken, zodat er buitenlucht bij kan komen in de tussenruimte. Ga dit vooral niet zelf proberen, want dit vraagt om iemand met ervaring in het monteren!

Goed om te weten

Zelfs warmte en geluidsisolatie dragen eraan bij, want een voorzetraam is vrijwel vergelijkbaar met HR-glas. Wanneer je er voor kiest om tussen het voorzetraam en kozijn afdichtingsrubber te laten plaatsen, biedt het in huis zeker veel voordeel in geluid en warmte. Daarnaast worden de voorzetramen op maat gemaakt, zodat deze perfect passen in het kozijn. Hiermee voorkom je een miskoop en ben je zeker van je zaak.

Geef een antwoord