Algemeen

7 voordelen van glasvezel behang.

Glasvezelbehang is een geweldig alternatief voor ‘normaal’ behang, muurverf of andere wandbekleding. In deze blogpost belichten we de voordelen van deze unieke behangsoort!

#1. Sterk en duurzaam

Glasvezel behang is oersterk en heeft een bijzonder lange levensduur; de meeste soorten kunnen met gemak 30 jaar mee! Het zal niet snel scheuren en het beschermt het oppervlak tegen beschadigingen.

Het materiaal is tevens uitstekend bestand tegen (chemische) reinigingsmiddelen.

#2. Hygiënisch

Glasvezel behang is een van de meest hygiënische vormen van muurbekleding. Het is antistatisch, dus het trekt geen stof aan. De vochtregulerende eigenschappen van glasvezel behang voorkomen tevens de vorming van schimmels op de muur. Indien nodig kan glasvezel behang eenvoudig gereinigd worden. Wanneer je het behang hebt geschilderd, is het wel noodzakelijk om de reinigingsproducten af te stemmen op de kwaliteit van de verf.

#3. Brandveilig

Bij het kiezen van geschikte wandbekleding is ook brandveiligheid een belangrijke factor, zowel in woningen als in bedrijfspanden en openbare ruimtes. Ook op dit gebied scoort glasvezel behang zeer goed. Het materiaal is brandwerend en daardoor een veel veiligere optie dan de meeste andere vormen van wandbekleding.

#4. Eenvoudig te verwerken

Glasvezel behang is vrij eenvoudig aan te brengen. Eerst worden de banen op de juiste lengte gesneden. Vervolgens wordt de muur ingesmeerd met speciale glasvezellijm, waarna de banen op de muur kunnen worden geplakt. Na het gladstrijken van het behang kan de overtollige lijm worden verwijderd en kunnen eventuele uitstekende stukken behang worden weggesneden. Naden en hoeken kunnen eventueel worden afgekit met acrylaatkit. Zodra alles droog is, kan het glasvezel behang geverfd worden. Er is echter ook pre-painted glasvezel behang verkrijgbaar.

#5. Egaliserend

Heb je te maken met beschadigde of oneffen muren? Dan is glasvezel behang een uitstekende oplossing het geheel te egaliseren. Hetzelfde geldt voor muren die van verschillende materialen zijn gemaakt; glasvezelbehang erover heen en je ziet er niets meer van!

#6. Flexibel

Glasvezel behang is verkrijgbaar in een breed scala aan texturen. Daarbij kan het heel goed geverfd worden. En dat kun je in principe zo vaak doen als je wilt; glasvezel behang kan zonder problemen twintig keer overgeschilderd worden, zonder zichtbare veranderingen in het reliëf. Dus als je de kleur op een gegeven moment zat bent, hoef je er alleen maar overheen te schilderen.

#7. Milieuvriendelijk

Glasvezel behang bevat geen vinyl of andere schadelijke stoffen; het is volledig samengesteld uit milieuvriendelijke componenten. Zelfs wanneer het in contact komt met vuur zullen er geen schadelijke stoffen vrijkomen.

Neem contact op met jouw glasvezelbehang specialist voor meer informatie over de voordelen en mogelijkheden!

Geef een antwoord