Algemeen

Plafond laten stuken? 5 redenen om het aan een professional over te laten!

Het plafond stuken is een heel efficiënte en betaalbare manier om een ruimte weer een frisse uitstraling te geven. Het is echter wel aan te raden om niet zelf aan de slag te gaan; je kunt beter het plafond laten stuken door een professional!

#1. Het stuken van een plafond is specialistisch werk

Een plafond stuken is allesbehalve makkelijk. Niet alleen omdat het fysiek zwaar werk is, maar ook omdat je moet weten waar je mee bezig bent. Het zal wellicht vrij eenvoudig lijken, maar het is van essentieel belang om te weten hoe je kunt zorgen dat het stucwerk overal dezelfde dikte heeft. Ook moet je een goede techniek in de vingers hebben; simpelweg het gips op het plafond smeren zal zeker niet tot het gewenste resultaat leiden.

#2. Een professional beschikt over het juiste gereedschap

De kans dat jij al het benodigde gereedschap voor het stuken van het plafond in huis hebt, is behoorlijk klein. Je kunt het natuurlijk allemaal kopen, maar aangezien je niet elke maand je plafond laat stuken is dat eigenlijk best zonde. Een stukadoor heeft het gereedschap sowieso wel en als het goed is nog van een professionele kwaliteit ook.

#3. Je voorkomt nek- en rugklachten

Een keer een plafondlampje vervangen is waarschijnlijk geen probleem voor je. Maar als je je hele plafond wilt stuken, dan ben je wel even bezig. Je staat de hele tijd te werken in een onnatuurlijke houding. En als je dat niet gewend bent, dan zal dat zonder twijfel leiden tot nek- en rugklachten. Een professionele stukadoor is het gewend om de hele dag met plafonds bezig te zijn en beschikt over alle hulpmiddelen om het werk zo comfortabel mogelijk te maken. Dus waarom zou jij jezelf dan in allerlei bochten wringen?

#4. Een ervaren stukadoor kan deskundig advies geven

Wil je je plafond laten stuken, dan moet je meerdere keuzes maken. Denk bijvoorbeeld aan het soort gips en het meest geschikte voorstrijkmiddel voor de ondergrond. Ga je voor sausklaar stuckwek, spack, spachtelputz of andere soorten sierpleisters? Een professionele stukadoor heeft verstand van zaken en kan je hierbij adviseren.

#5. Je bent verzekerd van het beste eindresultaat

Een slecht gestukt plafond doet afbreuk aan de uitstraling van het gehele interieur. En zelfs als je alleen op één plekje een foutje maakt tijdens het stuken, dan zal dit toch voor frustraties zorgen. Je wil daar niet jaren tegenaan kijken, met als gevolg dat je uiteindelijk toch besluit een stukadoor in te schakelen. Dan kun je het maar beter in één keer goed doen en gewoon je plafond laten stuken door een professional, nietwaar? Voor hem is een plafond stuken tenslotte routinewerk!

Geef een antwoord