AlgemeenWonen

Moeite met traplopen? Met deze tips kom je veilig boven

trap lopen

Iedereen komt op de leeftijd waarbij er lichamelijke mankementen optreden, het liefst schuif je dit ver voor je uit, maar mocht de tijd toch komen dan zijn er genoeg opties om hier zo goed mogelijk doorheen te komen. Je kan last krijgen van een pijnlijke heup of versleten knieën door bijvoorbeeld jaren intensief hardlopen. Lopen gaat steeds moeilijker, maar toch wil je ook graag het in ouderlijk huis blijven wonen. Heb je bijvoorbeeld nog trappen in huis, zorg dan voor extra veiligheid om nog met veel plezier in het huis te kunnen blijven wonen. 

Antislipstrips

Heb je al jaren niks meer aan de trap gedaan of is de trap net geschilderd en dus spiegelglad? Zorg voor antislipstrips op de traptreden voor extra veiligheid. Vaak ren of loop je overhaast de trap op om snel wat te pakken of als de bel gaat waardoor je geen besef hebt dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan mocht u onverwachts vallen. Antislipstrips zijn er in alle soorten en maten waardoor u deze naar wens kunt monteren op uw traptreden. Deze antislipstrips zorgen voor extra veiligheid in huis. 

Traplift

Een andere manier om veilig boven te komen is via een traplift. Een traplift is een stoel die wordt voortbewogen door een elektromotor over een rail. Deze lift zit bevestigd aan de trap en is specifiek bedoeld voor mensen die niet eenvoudig naar boven kunnen komen. Je kan ervoor kiezen om een traplift nieuw te kopen, maar tweedehands zijn er ook genoeg opties. Het kan ook zijn dat je de traplift maar voor een kortere periode nodig hebt omdat je moet revalideren. Dan kan het voordeliger zijn om een traplift te huren. Lees hierbij uitsluitend goed de voorwaarden om te kijken wat het voordeligst is om te doen. 

Opgeruimd houden

Ja, wij betrappen ons er zelf ook allemaal op. Je bent aan het opruimen in huis en alles wat je tegenkomt leg je vervolgens op de trap om de volgende ronde mee naar boven te nemen. Want om voor elk wissewasje de trap op te lopen is natuurlijk onzin. Onzin is het zeker niet, want wist je dat er genoeg ongelukken gebeuren doordat mensen de trap oplopen en struikelen over een paar schoenen of een gewassen handdoek? Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom is het van belang om de trap altijd netjes opgeruimd te houden.

Geef een antwoord