Algemeen

Verschillende soorten deursloten

Het aantal inbraken in ons land wordt steeds minder. Dit komt onder andere doordat mensen een groter veiligheidsgevoel ontwikkeld hebben. Zo kiezen mensen sneller voor veiligheid verbeterende maatregelen, zoals goede sloten. Ook zijn de sloten steeds veiliger geworden. Met de sloten van tegenwoordig kan je iedere woning goed beveiligen en inbrekers het haast onmogelijk maken om binnen te komen.

Insteekslot (cilinderslot)

Een insteekslot is een hoofdslot dat in de deur verzonken zit. In dit slot zit in de meeste gevallen een cilinderslot, daarom wordt het ook wel een cilinderslot genoemd in plaats van een insteekslot. In combinatie met een sluitkom of sluitplaat wordt dit slot gebruikt. Cilindersloten zijn verkrijgbaar als meerpuntssluiting, hoofdslot en als bijzetslot. In de meeste deuren van Nederland is een cilinderslot aanwezig. In het cilinderslot zitten plaatjes, kogeltjes of stiften die het cilinder blokkeren. Op het moment dat de juiste sleutel in het cilinder gaat, vallen de kogeltjes, stiften of plaatjes op hun plek en kan het slot geopend worden. Een cilinderslot kan je tegenwoordig gemakkelijk online bestellen. De cilindersloten op Veiligheids-sloten.nl zijn met keurmerk en van hoge kwaliteit. Hierdoor bieden deze sloten maximale beveiliging van je woning.

Espagnoletslot

Een espagnoletslot komt vooral voor op tuin- en balkondeuren. Dit is een slot dat je alleen van binnen kan bedienen. Dit slot type heb je in twee verschillende varianten, namelijk een opbouw- en een inbouwslot. De sloten zijn gemakkelijk te bedienen met een hendel die aan de boven en onderzijde een pin in de dorpel steekt. Ook het vervangen van deze sloten is erg eenvoudig.

Oplegslot

Een oplegslot wordt op de deur gemonteerd in tegenstelling tot veel andere sloten. De montage is met zowel een dag- als nachtschoot. De dagschoot wordt met een trekker bediend en de nachtschoot met een sleutel. Sommige modellen hebben ook een draaiknop in plaats van een sleutel.

Meerpuntssluiting

De meerpuntssluiting is een goede aanvulling op de rest van de deursloten op je deur, dit type slot bestaat doorgaans uit drie tot vijf sluitpunten op de deur. Deze zijn verspreid over de gehele lengte van de deur. Tegenwoordig zijn de sluitingen voorzien van haken. De haken op de sluitingen van de meerpuntssluiting maakt het voor inbrekers praktisch onmogelijk om binnen te komen.

Geef een antwoord