Algemeen

Raamdecoratie zorgt voor de ideale zonnewering.

raamdecoratieraamdecoratie

Nu de lente bijna van start gaat en de zon zich meer laat zien, zal het overdag vaker en langer licht zijn. Waardoor ook de slaapkamers verlicht blijven met daglicht. Werk je in de avonddienst of wil je de kinderen op tijd in bed leggen, dan kan het prettig werken om het daglicht af te sluiten met behulp van gordijnen of lamellen. Daarnaast zorgt het ook voor sfeer en privacy in huis.  

Verduisterende gordijnen

Uiteraard zijn er mensen die houden van licht in de kamer of juist zo donker mogelijk, om het allerbest te kunnen slapen. Als je bij de laatste groep behoort, dan is er de mogelijkheid om gordijnen in en verduisterende voering te krijgen. De verduisterende gordijnen kun je voorzien van een verduisterende voering. Een stof van 100% lichtdichtheid. Ook wel overgordijnen die een verduisterende voering bevatten. Bij sommige gordijnen is het bijna zelf al volledig verduisterend, zodat een extra voering overbodig zou zijn. Op deze manier maak je de kamer donker en demp je tegelijkertijd het buitengeluid, waardoor je heerlijk slaapt.

Kant en klare gordijnen
Voor uitsluitend maatwerk zijn de gordijnen kant en klaar erg geschikt. Afhankelijk van de doeleinden sfeer, privacy of energiebesparend. Dit bepaalt de keuze voor een voile, inbetween of overgordijn. Uiteraard speelt de ruimte ook een grote rol, want dienen de gordijnen als raamdecoratie, decoratief hoogtepunt of zorgt het voor geluidsdemping.

Voile gordijnen voelen zacht aan, zijn het meest transparant, bieden privacy maar je kan nog wel naar binnen kijken. Dit zijn sfeermakers maar met overgordijnen zou het ook geschikt zijn voor in de woonkamer. Met inbetween gordijnen, houdt je het zonlicht tegen. Ze hebben een decoratieve functie. Maar voor echte verduistering raadden we overgordijnen aan, deze hebben tegelijkertijd ook een isolerende functie.

Horizontale lamellen
In elke kamer in huis kan een jaloezie opgehangen worden, zelfs in vochtige ruimtes. Ze zijn namelijk trendy, stijlvol en tijdloos. Daarnaast zijn ze goed te combineren met gordijnen. Deze lamellen zijn bij veneta.com alleen leverbaar in de horizontale variant. Net als dakpannen kunnen de lamellen over elkaar heen vallen waardoor je inkijk vermindert, dit dient als privacy sluiting. Ook bij het plaatsen van de lamellen heb je geen onnodige gaatjes nodig, want de lamelle rust op ladderkoorden. Zorg er in ieder geval voor dat de lamellen altijd stofvrij blijven, door ze vaak af te doen met een doekje.

Voor goedkope lamellen raden we de aluminium jaloezieën aan, mocht dit niet bij je interieur passen. Dan zijn de pvc kunststof jaloezieën een uitkomst. Of ga je liever voor de echten houten jaloezieën. In ieder geval zitten er op alle lamellen en gordijnen 5 jaar fabrieksgarantie voor jarenlang woonplezier. De hoogste kwaliteit, op maat gemaakt op een duurzame manier.  

Geef een antwoord