AlgemeenVerhuizen

Bespaar op je lening

besparenbesparen

Wanneer je een auto of woning wilt kopen, is het sparen hiervoor soms niet voldoende. Het zijn grote uitgaven, zeker als je dit alleen doet. Heb je al een lening afgesloten of wil je er nog een afsluiten, neem dan de tijd om de vele leningen goed met elkaar te vergelijken. Overal zijn andere voorwaarden, waardoor de ene beter bij je past dan een ander. Leningen vergelijken kan je een hoop geld besparen. Afhankelijk van je persoonlijke situatie is het bepalend wat voor lening je kan afsluiten. Echter bestaan er twee soorten leningen met verschillende voorwaarden.

– Een persoonlijke lening
Je ontvangt eenmalig een vast bedrag om je doel van de lening te kunnen financieren. Je betaalt iedere maand een vast bedrag met rente terug. De rente en looptijd staan vast, waardoor je niet meer kan lenen en je precies weet waar je recht op hebt. Dit is de meest duidelijke leenvorm van de twee.
 
– Een doorlopend krediet
Weet je niet hoeveel geld je nodig gaat hebben voor het financieren van je doel? Dan kan je tussen de €2.500,- tot €75.000,- lenen. De looptijd en rente zijn flexibel. Hierbij betaal je alleen rente over het geleende bedrag. Echter is het rentepercentage elke keer anders en kan het zijn dat je onbewust te veel geld leent.

Een lening oversluiten
Heb je al meerdere leningen lopen, met hoge rentes. Dan kan het zijn dat de maandlasten hoog oplopen. Om op deze kosten te besparen kan je meerdere leningen samenvoegen tot één lening, mits je persoonlijke situatie dit toelaat. Met het bedrag van de ene lening kan je de bestaande leningen aflossen. En met één grote lening betaal je minder rentekosten dan met allerlei kleine leningen bij elkaar.

Let op: kredietverstrekkers vragen vaak afsluit-, oversluit- en/of aflossingskosten als je een lening oversluit. Of je moet een boete betalen. Kijk daarom goed naar je voorwaarden om te ontdekken of je voordeliger uit bent bij de optie overstappen van lening. Weg de voordelen goed tegen elkaar af.

Geef een antwoord