Algemeen

Laminaat leggen, dat doe je zo!

Kan de huidige vloer wel eens vervangen worden door nieuw laminaat? Dan heb je vast en zeker al rond gekeken naar laminaat die voldoet aan jouw wensen. En natuurlijk moet het ook passen bij het huidige interieur. Maar zodra je het laminaat hebt gekocht, komt de volgende stap. Namelijk het leggen van het laminaat, hoe doe je dat?

Ben jij een handige klusser, dan gaat het jou zeker lukken. Maar met wat extra tips kan je zelf toch makkelijker uit de voeten. Begin namelijk altijd vanuit de hoek tijdens het leggen van het laminaat vloer, zodra de ondergrond al ligt uiteraard. Plaats bij de eerste baan laminaat, eerst de afstandhouders tegen de muur. Dit gebruik je later namelijk voor de plinten. 

Verschillen tussen klik en snel klik systemen

Afhankelijk van het type laminaat dat je gekocht hebt, ga je op deze werkwijze aan de slag. Heb je gekozen voor klik laminaat. Dan werk je altijd met de lange zijdes aan elkaar. Maak gebruik van een slagblokje om beschadigingen aan het laminaat te voorkomen. Bij snel klik laminaat bevestig je de kopse kant aan de andere planken vast. Echter is dit systeem wel kwetsbaarder dan een klik systeem. Daarom mag je hier geen gebruik maken van een hamer of slagblokje. Je hoeft het maar zachtjes in elkaar te klikken.

Werk het af met plinten

In de laatste fase is de tijd aangebroken om verder te gaan met de plinten. Deze afwerking werk je af met acrylaatkit. De overgang tussen de muur en vloer moeten goed overlopen zodat de plinten goed komen te liggen, dus die dit zorgvuldig. Heb je een plakplint, maak dan de vloer eerst goed vet en stofvrij.Uiteraard vraagt een nieuwe vloer leggen, om de nodige tijd en geduld. Maar zodra deze klus geklaard is heb je een weer een prachtig interieur. Want ten slotte is de vloer het onderdeel in huis dat het meest gebruikt wordt. En het bepaalt voor een groot deel de sfeer en kleur in huis. Dus voordat je het laminaat gaat leggen, test een stukje thuis. Of de kleur overeenkomt met wat je in gedachten had.

Geef een antwoord