AlgemeenWonen

Essentiële hacks om het leven met een kat zo veel eenvoudiger te maken

Katten zijn niet bij iedereen populair. Ze worden gezien als bedrieglijk, snobby, gemeen en antisociaal. Het probleem met proberen ze te verdedigen, als je een kattenliefhebber bent, is dat deze dingen helemaal waar zijn. Katten kunnen het erg zijn. Maar mensen kunnen dat ook. Toch is het stereotype dat elke vrouw van een bepaalde leeftijd met een assortiment katten leeft oneerlijk, maar niet helemaal off-base.

Hoewel katten misschien aangeboren lastposten zijn (en dat zijn ze ook), zijn er absoluut dingen die je kunt doen om je leven met hen oneindig veel gemakkelijker te maken.

  1. Knip direct de nagels

Het is een goddeloze nachtmerrie van een taak, maar knip de nagels van je kat vroeg en regelmatig. Uiteindelijk zullen ze leren dat je ze niet martelt. Katten met goed onderhouden nagels krabben minder, wat minder schade aan al je fijne bezittingen betekent.

  • Geef ze een veilige plek

Je kunt niet boos worden op je kat omdat hij altijd dingen omgooit en helemaal in je zaak zit als ze geen eigen ruimte hebben. Maak een hoekje of twee speciaal voor uw kat.

  • Geef ze ruimte

Geef je kat voldoende ruimte en laat ze ook buiten spelen, voordat ze je gehele huis afbreken. Je kunt bijvoorbeeld een kattenluik met sensor kopen. Deze zorgt ervoor dat alleen jouw kat of jouw katten naar binnen kunnen. Dankzij de sensor in de halsbandmagneet van je kat zal het kattenluik zich openen.

  • Geef ze voldoende eten

Geef je kat regelmatig eten om te voorkomen dat ze eten vanaf je bord stelen of in de vuilnisbak gaan zitten rommelen. Hiervoor kun je een voederautomaat kat aanschaffen. Ideaal voor als je overdag niet thuis bent. Met een voederautomaat kun je namelijk instellen op welk tijdstip je kat te eten krijgt.

  • Je bezit geen kat, maar woont samen met een kat

Behandel je kat als die ene, onmogelijke kamergenoot en je leven zal zoveel gemakkelijker zijn. Je zou nooit tegen je huisgenoot schreeuwen omdat hij op de vloer piste. Hoewel, je zou ze wel moeten opruimen, iets dat je niet met katten kunt doen. Als je je huis behandelt als een plek die je deelt met je kat, in plaats van het koninkrijk waarover je regeert, zul je je waarschijnlijk geen zorgen maken over een bloedige staatsgreep onder leiding van katten.

Geef een antwoord