Tuin

Klaar voor lekker te luieren in het zomer zonnetje?

Midden in de winter en toch al aan het aftellen naar die mooie lente dagen en die lekker warme zomerdagen. Gezellig lang buiten op het terras blijven zitten met een cocktail of glas wijn naast je. Vrienden en familie uitnodigen voor een lekkere barbecue, wat is er nog gezelliger als dat? Je hebt alleen nog geen mooie zithoek buiten of de meubels die je nu hebt zijn dringend aan vervanging toe. In het assortiment tuinmeubelen kan je heel breed gaan, Tuinmeubelen Utrecht en Tuinmeubelen Amersfoort vind je bij Almeerplant. Laat jezelf inspireren en informeren over tuinmeubelen en meet even de afmetingen van jouw terras zodat je weet wat kan en wat het best zou passen.

Hoe richt je best jouw tuin in?

Er zijn verschillende soorten meubels maar naar wat ben je nu precies op zoek? Heb je het liefst een loungeset of toch een tafel met stoelen aan? Hoeveel stoelen wil je dan en hoeveel kan je er plaatsen in de tuin? Je hebt ook hoezen voor de loungesets en voor andere tuinmeubelen. Daarnaast is een parasol ook altijd een must want vaak is het te warm in de zon en vertoef je liever in de schaduw.

Denk ook aan het onderhoud van jouw tuinmeubelen

Eens je de tuinmeubelen hebt gekocht, heb je ook graag dat ze zo lang mogelijk mooi blijven. Vergeet ze daarom niet te onderhouden. Jaarlijks een grondige poetsbeurt voor de zomer terug begint is zeker al een goed begin. Afhankelijk van welke tuinmeubels je koopt kan je ze best in de winter ook ergens binnen zetten. Een parasol buiten laten zetten is niet altijd een even slim idee. Denk maar aan de stormen die we deze winter al gehad hebben. De parasols kunnen wel tegen een stootje, en zeker als ze nieuw zijn maar als je opbergplaats hebt is het toch aan te raden ze binnen te zetten. Er zijn speciale hoezen voor tuinmeubelen om ze zo goed als mogelijk te beschermen. Het hangt ook af van welk materiaal de tuinmeubels zijn gemaakt, kunststof kan gemakkelijk schoon gemaakt worden doormiddel van een natte doek en schoonmaakproduct. Tuinmeubelen in teak moet je dan weer twee tot vier keer per jaar schoon maken met groene zeep en water.

Geef een antwoord