Algemeen

Designsloten voor je voordeur

Niet alleen wil je dat sloten je woning goed beschermen tegen inbrekers, ook moeten de sloten qua stijl aansluiten bij ramen en deuren. Je wilt immers geen hypermodern slot op een prachtige, klassieke voordeur laten monteren! Om deze reden kan het overwegen van designsloten de moeite waard zijn. Designsloten zijn zo ontworpen, dat deze veel minder opvallen dan de moderne sloten. Het gebruik van designsloten is niet overal in huis noodzakelijk. Mede door de vaak iets hogere prijs voor deze sloten, kan het slim zijn om ze enkel op de voordeur te gebruiken! Bij het bestellen van designsloten zijn er een aantal aspecten om rekening mee te houden. Wij zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje.

Beschermende werking van designsloten

Volgens een ervaren slotenexpert is het raadzaam om voor designsloten te kiezen, welke voorzien zijn van een hoge SKG-rating. Dat wil zeggen, een SKG-rating van twee of drie sterren. Deze rating geeft aan dat de sloten getest zijn door een onafhankelijke organisatie, op hun weerstand tegen de meest voorkomende inbraakvormen van dit moment. Je kunt hierbij denken aan de klopsleutelmethode en kerntrekken. Op internet lees je meer over de manier waarop deze inbraakmethodes worden ingezet. Met een SKG-rating van drie sterren voldoen de designsloten aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor het PKVW-keurmerk.

Designsloten combineren met een alarmsysteem

Wees je ervan bewust, dat designsloten alleen vaak niet voldoende zijn om inbrekers buiten de deur te houden. Het is verstandig om de sloten te combineren met een alarmsysteem. Zo’n alarmsysteem kun je tegenwoordig geheel naar eigen inzicht samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van magneetcontacten op je voordeur, een bewegingssensor in de hal en een beveiligingscamera aan de gevel. Op deze manier kun je de kans op een inbraak in huis verder minimaliseren. Hoe goed is jouw woning momenteel beveiligd tegen ongewenste gasten?

 

Geef een antwoord