Algemeen

De voordelen van een dimmer

 

Lampen kunnen op verschillende manieren bediend worden. Traditioneel kiest men voor een schakelaar aan de muur. Een schakelaar heeft normaliter twee functies; het in- en uitschakelen van de lamp aan het plafond, de wand of op de vloer. Als alternatief voor een dergelijke schakelaar, zou je ook voor slimme verlichting in huis kunnen kiezen. Hierbij wordt de verlichting aangesloten op het WiFi-netwerk in huis. Met een app op je mobiele telefoon of tablet kun je de verlichting vervolgens bedienen. Een van de onderdelen van zo’n app is vaak een dimmer. Met een dimmer kies je zelf hoe hoog de lichtintensiteit moet zijn! Het is een van de voordelen van het gebruik van dimmers in huis.

Montage van een dimmer aan de muur

Vanzelfsprekend wordt de dimmer niet alleen aangeboden in de app voor het bedienen van slimme verlichting. Je kunt een dimmer namelijk ook aan de muur plaatsen! Het is heel eenvoudig om een bestaande schakelaar te vervangen voor een dimmer. Wij spraken met een elektricien je ons hier meer over vertelde. Een van de tips van deze elektricien, was het advies om vooraf een stappenplan op internet op te zoeken. In zo’n stappenplan wordt stapsgewijs toegelicht hoe een bestaande schakelaar vervangen kan worden. Dit blijkt vaak makkelijker te zijn, dan men op voorhand wellicht verwacht!

Tip: houd er rekening mee dat niet alle lampensoorten te combineren zijn met iedere dimmer. Let goed op de symbolen, die op de verpakking van de dimmer en lampen getoond worden.

Redenen om voor een dimmer te kiezen

Een dimmer biedt niet alleen de mogelijkheid om de lichtintensiteit in huis te bepalen. Wist je bijvoorbeeld dat lampen normaliter ook langer meegaan, als deze bediend worden met een dimmer? Bij een lage lichtintensiteit worden de lampen namelijk minder warm. In het bijzonder, wanneer je de dimmer combineert met moderne ledverlichting. Een derde reden om voor een dimmer te kiezen, is het feit dat je hiermee minder stroom verbruikt.

 

Geef een antwoord